Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 
POPESCU DAN CRISTIAN

Funcţia:Viceprimar
Audienţe:Joi, începând cu ora 11:00
Telefon:021.209.60.03
Fax:021.209.60.81
Email: cristian.popescu@ps2.ro


Sunt Dan Cristian Popescu.

Cred în Dumnezeu și în oameni. Cred în democrație și în economia de piață, în respectarea legilor și a bunului simț.

M-am născut în Bucureşti, într-o familie ale cărei rădăcini provin din vechea familie românească Băbeanu, care a ctitorit Biserica Icoanei din Sectorul 2, loc în care mi-am petrecut copilăria și adolescența. Sunt fiul renumitului Nicolae Popescu, membru corespondent al Academiei Romane, creator de şcoală matematică și al Elenei Liliana Popescu, profesor universitar la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București și cunoscut poet.

Mediul academic în care am crescut și-a pus amprenta asupra personalității mele încă de la vârsta copilăriei și m-a motivat să evoluez. Am absolvit Colegiul Național Sfântul Sava din București și am continuat tradiția familiei studiind științele exacte. Am obținut licența la Facultatea de Matematică și Informatică – Universitatea București, iar ulterior, am beneficiat de o bursă a Congresului SUA și am urmat studii post-universitare în Științe Politice și Relații Internaționale la George Washington University.

În anul 2002 am absolvit cursuri post-universitare în Managmentul Administrației Publice Locale la Academia de Studii Economice din București. În cadrul aceleiași instituții am desfășurat activitatea de lector universitar, ca doctorand bursier al Statului Român. Ȋn prezent, dein titlul de doctor ȋn economie, obinut ȋn anul 2015, ȋn baza lucrării cu tema “Dezvoltarea Multifuncțională a spațiului periurban al Municipiului Bucureti-Jud. Ilfov.”

Profesional, am activat în domeniul publicității, consultanței în afaceri, administrației și investițiilor. Experiența acumulată ca manager a asigurat succesul propriilor afaceri. Acestea au generat sute de locuri de muncă. Nu am avut niciodată contracte din bani publici, dar am plătit sume importante către bugetul de stat.

În politică am intrat devreme, imediat după Revoluție, inspirat de dorința de a participa la construcția unei societăți democratice, mai bune, bazată pe un sistem de valori corect. Atras de personalitatea și valorile promovate de Corneliu Coposu m-am ȋnscris ȋn PNȚCD, unde am fost membru activ timp de 10 ani. Ȋn această perioadă m-am implicat ȋn politicile de tineret ale partidului, ocupȃnd, vreme de 2 ani, funcia de prim-vicepreședinte al organizației de studenți a partidului. Cu puternice convingeri liberale, astăzi, mă regăsiți în PNL, unicul partid autentic de dreapta din politica românească.

Ȋn 2012, am fost ales Deputat ȋn Colegiul Uninominal 8 din Bucureti, aceasta fiind i prima mea funcie publică. 

Viziunea mea pentru Sectorul 2 include o administraie modernă, transparentă i profesionistă, mereu la dispoziia cetăenilor, lucrȃnd exclusiv ȋn beneficiul lor.

 tiu că prin bună voină i măsuri inteligente, Sectorul 2 va deveni, ȋn cȃṭiva ani, locul ȋn care să ne cretem cu mândrie copiii.


Declaratii de avere: 2018-06 2017-06 2016-08
Declaratii de interese: 2018-06 2017-06 2016-08

 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare