Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2013-03-13 - Arhitectura – temă de dezbatere la Clubul „Calderon”


Miercuri, 13 martie, a continuat seria conferinţelor de la Clubul „Calderon” al Primăriei Sectorului 2, dedicată de această dată evocării personalităţii inginerului arhitect Nicolae C. Mihăescu, cunoscut pentru coordonarea lucrărilor de restaurare a monumentelor istorice cum sunt mănăstirile Agapia, Văratic, Neamţ, Căldăruşani.

Locuitorii sectorului 2 au fost invitaţii profesorului Virgiliu Z. Teodorescu, care a prezentat dezbaterea dedicată omagierii a 150 de ani de la naşterea inginerului Mihăescu, însoţită de proiecţii şi de comentarea imaginilor.
În context, s-a vorbit despre faptul că, pe data de 3 martie, s-au împlinit 150 de ani de la naşterea inginerului Nicolae C. MIHĂESCU (3 martie 1863, Târgovişte, jud. Dâmboviţa – 20 decembrie 1934. Bucureşti), absolvent al studiilor Şcolii de Poduri şi Şosele şi la Şcoala de Arte Frumoase din Paris. După revenirea în România, arhitectul s-a implicat în proiectarea de noi edificii şi restaurări de monumente istorice, cât şi în cea didactică ca profesor la Scoala de arhitectura în perioada anilor 1898-1934. A fost adept al neoromânescului şi s-a afirmat ca arhitect reprezentant al introducerii şi folosirii în proiectarea construcţiilor a stilului neoromânesc.
Dintre cele mai valoroasele lucrări proiectate de Nicolae C. Mihăescu amintim: clădirea actualului Minister al Educaţiei Naţionale, Palatul Sinodului B.O.R. din incinta ansamblului monahal Antim din Bucureşti, fostul Palat al Societăţii funcţionarilor publici (colaborare cu arhitectul A. Clavel), Tribunalul Târgovişte, Şcoala comercială Târgovişte, Tribunalul Giurgiu, catedralele din: Sulina, Drăgăşani, biserica Bradu-Boteanu din Bucureşti.  

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare