Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2016-12-20 - „Colinde de Crăciun” – 20.12.2016


La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a avut loc marți, 20 decembrie a.c un frumos și apreciat spectacol, dedicat sărbătorilor de iarnă, în armonia grupului coral „MelosTon”.Spre încântarea publicului, colindele grupului coral „MelosTon” au fost atât din repertoriul românesc, cât și din cel internațional.
Grupul coral „MelosTon” este cor mixt pe patru voci (soprană, alto, tenor, bas/bariton), alcătuit din cadre didactice, studenţi și absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.
Acest grup de intelectuali care cântă de când se ştiu, interpretează colinde pe la casele oamenilor, producându-le o mare bucurie şi emoţie în suflet. Iniţial, colindele aveau o funcţiune rituală, anume aceea de urare pentru fertilitate, rodire şi belşug.
Acest obicei era legat fie de începutul anului agrar (adică de venirea primăverii), fie de sfârşitul său (toamna, la culegerea recoltei).
Pe de altă parte, un scop des întâlnit al colindelor era acela de alungare a spiritelor rele.
Melodiile grupului coral „MelosTon” sunt cântate postate în zilele de sărbătoare, cu multă dragoste în suflet, în locurile unde oamenii ascultă colinde de neuitat. Componența grupului este următoarea:
- Sopran: Andreea Ionescu, Monica Bădiceanu, Irina Firsa, Irina Crețan, Anca Ochinciuc, Veronica Martinoiu, Nina Tiucă, Camelia Stancu;
- Alt Raluca Constantineanu, Anca Toanchină, Adriana Vasile, Elena Anfile;
- Tenor: Cristian Andrei, Adrian Ilie;
- Bași: Camil Beldean, Cristian Andrei, Marian Tănase, George Găitănaru.
Dirijor - lector univ. Dan Bărbulescu.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare