Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-03-03 - Procesiune religioasă în Duminica Ortodoxiei


La Biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc mâine, sâmbătă, 4 martie și duminică, 5 martie 2017, cea de-a X-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată “ICOANA - FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU”, organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria Sector II Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului 2 și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.Programul manifestărilor ce vor avea loc în Duminica Ortodoxiei (prima din postul Sfintelor Paşti), va fi următorul:
SÂMBĂTĂ 4 MARTIE ·16.00 - 18.00 - Slujba Vecerniei la Biserica Icoanei.
-18.00 - 20.00 - Procesiunea “Lumina Ortodoxiei”. 
Din curtea Bisericii Icoanei, spre Parcul Grădina Icoanei, preoții, oficialitățile și credincioșii vor pleca într-o procesiune religioasă cu lumânări aprinse.  
După terminarea procesiunii, participanții vor asculta, în Parcul Grădina Icoanei, un scurt concert de cântări religioase.
DUMINICĂ 5 MARTIE 2017
-10.00 – 12.30 - săvârșirea Sfintei Liturghii pe o scenă instalată în curtea Bisericii Icoanei
-12.30-13.00 - deplasarea grupurilor de credincioși de la bisericile din sector spre Parcul Grădina Icoanei și constituirea coloanei pentru pelerinaj.
-13.00 – 13.45 -  Pelerinajul “Icoana - fereastră spre Dumnezeu”, la care vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi, se va desfășura în jurul Parcului Icoanei. -13.45 – 14.15 - Pe scena din Parcul Grădina Icoanei va avea loc o slujbă de sfințire a icoanelor purtate de credincioși, slujbă urmată de un scurt concert de cântări religioase.   La evenimentul cultural-religios va fi prezenta și Icoana Maicii Domnului “Iordăniţa”, salvată din biserica schitului românesc de la Iordan. Adusă de la Ierusalim și aflată în premieră la Bucureşti, icoana va oferi prilej de închinare credincioșilor participanți la Duminica Ortodoxiei.     Icoana Maicii Domnului “Iordăniţa” a fost salvată din biserica Schitului Românesc de la Iordan după începerea războiului din zonă, în anii `70, și este păstrată în clădirea Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim.    
Aceasta a fost salvată de Arhiepiscopul Lucian Florea - în perioada în care a slujit ca Reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului - în anii în care schitul de la Iordan fusese închis şi rămas în tăcere. În acest loc, pe malul apei, Domnul Isus a primit, smerit, Botezul, sub mâna prorocului. 


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare