Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-03-14 - Cenaclul literar „Octavian Goga”


Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2 a găzduit marți, 14 martie 2017, în cadrul Cenaclului literar „Octavian Goga”, lansarea cărții  „Generalul Constantin I. Brătianu – un mare Brătian își revendică nemurirea”, autori Florian Tănăsescu și Nicolae Tănăsescu.Prof. univ. dr. Florian Tănăsescu s-a născut la data de 1 august 1941 în Bucureşti.   În anul 1959 a absolvit Liceul „Fraţii Buzeşti”,  Craiova, şi Facultatea de Istorie, Bucureşti,  în anul 1964. Traiectoria profesională se desfăşoară pe două direcţii principale: Øcerecetare: Institutul de Istorie al Partidului, 1964- 1983; Institutul de Sociologie al Academiei, 1983-1992; Institutul de Sociologie şi Opinie Publică al Fundaţiei România de Mâine, 1992-1999; Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului, 1992-prezent Øînvăţământul universitar: Universitatea Bucureşti; Institutul Politehnic; ASE; Universitatea „Spiru Haret”.
Este doctor în istorie, prof. universitar şi cercetător principal 1, a fost secretar ştiinţific şi director de studii la instituţii de cercetare, membru în consilii ştiinţifice şi colegii redacţionale, secretar de redacţie şi director al unor reviste de specialitate, prodecan, decan, prorector şi consilier al rectorului (Universitatea „Spiru Haret”). A realizat emisiuni Tv şi radio; a publicat sute de studii şi articole; este autor a numeroase lucrări de specialitate din domeniul istoriei, politologiei şi sociologiei. Nicolae  Tănăsescu,  avocat,  s-a născut la data de  26 iunie 1967 la Bucureşti.  
În anul 1985 a absolvit  Liceul la „Sfântul Sava”, din Capitală  şi studiile academice la Universitatea „Lucian Blaga” , din Sibiu (Facultatea de Drept), în anul  1999. După absolvirea facultăţii îşi desfăşoară activitatea ca jurist în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Protecţiei sociale şi Ministerul Sănătăţii.   Din anul 2000 este membru al Baroului Bucureşti, iar din 2008 şi-a deschis propriul cabinet individual de avocatură.
Este colaborator al Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului din 1992, fiind angrenat în elaborarea unor articole, studii şi lucrări de specialitate între acestea numărându-se:
-Ideologie şi structuri comuniste din România (3 volume), apărute în 1995, 1997 şi respectiv 2001,
-Constantin (Bebe) Brătianu- Istoria PNL la interogatoriu, România 1945- 1989;
-Enciclopedia regimului comunist, 2005.
Evocarea istorică, prezentată de autori, a avut în obiectiv pe lângă reevaluarea demersurilor societății românești în direcția modernizării și dezvoltării democratice și prezentarea unui model de personalitate istorică care a avut un rol important în impulsionarea demersului general istoric al societății românești. Lansarea acestei cărții a însemnat o adevărată lecție de istorie. Geo Călugăru, coordonatorul cenaclului, a moderat evenimentul cultural făcând referiri la autori și cartea lansată.
A lecturat din cartea lansată, actrița Doina Ghițescu.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare