Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-04-18 - Florile sufletului meu


La Centrul Socio-Cultural „Jean- Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2 a avut loc, marți, 18 aprilie 2017, vernisajul expoziţiei de pictură, sub genericul „Florile sufletului meu”, autor Alexandrina Dinu. Alexandrina  Dinu s-a  născută la data 12 iulie 1951, în Judeţul Vaslui. Și-a petrecut copilăria pe meleagurile Bucovinei în zona Broşteni, Vatra Dornei, fiind fermecată de solaritatea cromatică a peisajelor moldave, a obcinelor molcome, a plutelor de pe Bistriţa dar şi a codrilor de stejar şi brad,  de mică iubind artele şi desenul. Este pasionată de fotografie, călătorii pe trasee cultural-istorice, muzică folclorică românească, dar şi camerală, fiind îndrăgostită de pian.
Din anul 2013, participă la cercul de pictură, organizat la Centrul de zi „Calderon”, sub îndrumarea prof. Stoenescu I. Florin,reuşind să demonstreze că are suflet, ochi şi spirit artistic, forţa sa interioară explodând pe sute de pânze ce caută un dialog cu copilăria sa din Bucovina natală.
A realizat peste o sută de compoziţii diverse, de la naturi statice cu flori, la studii după natură şi portrete inspirate de artişti clasici români, fiind preocupată de perfecţionarea în tainele culorilor, dar şi de stăpânirea tehnicii desenului.   În compozițiile prezentate în această expoziție se găsesc sunete cu iz floral din Anotimpurile lui Vivaldi, dar şi calde armonii de Mozart, ce se împletesc vizual cu ritmurile dense ale lui Verdi. Clarobscurul vaselor ronde, pline de grupări florale dominate de tonuri calde de alb sau nuanțe subtile de roșu, scot în evidență clocotul său interior, cheful de viață şi dragostea de frumos.  
În Săptămâna Luminată, expoziția „Florile sufletului meu” exprimă iubirea de îndumnezeire şi graţia divină a unui suflet nobil, sentimente ce le regăsim în toate pânzele expuse în această simeză, printre frunze, apusuri meditative solare, scoici, crizanteme ori trandafiri. Vernisarea expoziției a fost realizată de artistul plastic Florin Stoenescu; referiri la picturile expuse și autoare au făcut: scriitorul Geo Călugăru și actrița Doina Ghițescu.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare