Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-05-11 - Expoziție de pictură „Open Doors”


La Centrul Socio-Cultural „Jean- Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a găzduit joi, 11 mai 2017, vernisajul expoziţiei de pictură, sub genericul  „Open Doors”, autor Angela Berneanu. Pasiunea pentru pictură a Angelei Berneanu s-a manifestat din școala primară, definitivând astfel primul tablou, numit „Amintire”, la vârsta de 10 ani, în clasa a patra. Vrând să se perfecționeze în arte vizuale, urmează Școala Populară de Arte Pitești, secția Pictură-Grafică, sub îndrumarea dnei Profesor Elena Zavulovici împună cu care va lansa, în viitorul apropiat câteva proiecte. Deși este atrasă de pictura abstractă, dorește să își găsescă propriul drum, încercând de fiecare dată să se exprime în culori și moduri cât mai diferite, folosind cu îndrăzneală îmbinarea culorilor, tehnicile de pictură utilizate fiind cât mai diversificate, adică: pictura în ulei, acuarelă, acrilice, tempera. Toate lucrările expuse astăzi sunt pictate cu acrilice. În toamna anului 2014 a avut o expoziție în centrul vechi al orașului, în 2015 la Intercontinental, iar în  2016 la Bibioteca Metropolitană, toate aceste expoziții  având un feed-back pozitiv.
De asemenea, în 2015 a participat la expoziția internțională  de pictură organizată  de Școala Populară de Arte Pitești.
De remarcat este implicarea Angelei Berneanu în proiecte umanitare donând o parte din sumele obținute din vânzarea tablourilor copiilor cu boli oncologice, internați în cadrul Spitalului Marie Curie, Spit Fundeni. Angela colaborează cu Asociația MagiCAMP, participând la taberele pentru copiii cu problemeoncologice, cu posibilității materiale reduse. Angela Berneanu, în picturile sale, folosește culori proaspete și bogate, ecouri expresioniste, legi plastice proprii care părărsesc cadrul convențional al tabloului.
 

Prin pictura sa, Angela, păstrează spontaneitatea și libertatea gestului, lumina din tablourile sale nevenind dintr-o anumită sursă exterioară, ci pare să izvorască din profunzimea lucrurilor prezentate. In expoziție se regăsesc: portrete, peisaje, naturi statice – aspecte ale realității observate de un ochi artistic avizat.   În continuare, tot un ochi artistic avizat, criticul de artă Speranța Ștefănescu,  a vernisat această expoziție de pictură. Actrița Doina Ghițescu impresionată de tablouri și scopul caritabil al încasărilor, a regăsit  peisajele și naturile statice din tablouri în poezii și rondeluiri, pe care le-a dăruit auditorului. Și pentru că ne am amintit de colaborarea Angelei cu Asociația MagiCAMP, am vizionat împreună  un filmuleț referitor la asociație


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare