Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-06-09 - Lansare de carte


La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2 a avut locvineri, 9 iunie 2017 lansarea de carte:  „Cotropitor”, autor Cristian Pavel.Cristian Pavel s-a născut la Galaţi, în 1963. La bază este inginer frigotehnist. Din anul 2012 este membru titular al Uniunii Scriitorilor din România. A avut o activitate de cinci ani în presa studenţească,  iar în presa centrală lucrează din 1990: „Flacăra”, „Expres”, „Capital”, „Succes”, „Banii noştri”, „eFinance”. Actualmente este senior editor al revistei „Piaţa Financiară”.
A publicat diverse grupaje de poezie în reviste literare: „România literară”, „Ramuri”, „Tomis”, „Convorbiri literare”, „Dialog”, „Amfiteatru” etc..
Este laureat al mai multor premii literare. Alte volume publicate: ·„Decapitat la masa de scris” , 1998,  (Marele Premiu al editurii Vinea); 

- „Emoticons”, 2008,  editura Vinea; · „Raiul cu răspundere limitată”, 2012, editura Tracus Arte, Bucureşti;  
- „Exerciţii de sinucidere” în seria „Cartesenţe”, 2013, la Editura Centrului Cultural Dunărea de Jos din Galaţi. În perioada 10-13 mai 2017, în cadrul Turnirului de Poezie organizat de USR la Colibiţa/Bistriţa Năsăud, a fost decernat cu Premiul Publicului. Referiri la cartea lansată și autor au făcut: Dan Cristea - critic literar și directorul revistei Luceafărul și Georgeta Drăghici -  realizator Radio România Cultural. În final, auditoriul prezent s-a bucurat de un recital din arii celebre ale compozitorilor: Fritz Kreisler –Liebesleid și Edward Elgar – Salut d¢Amour, susținut de Laura Șandru, Masterand la Universitatea de Muzică, București.
La acest eveniment cultural am fost onorați de prezența domnului Ministru Alexandru Petrescu – Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, dar și  scriitori, ziarişti, colegi ai autorului care îndrăgesc poezia acestuia. 


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare