Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-06-14 - „Fenomenul Eminescu”


La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon”, la împlinirea a 128 de ani de la întruparea într-o stea a „luceafărului” poeziei – Mihai Eminescu, actorii, care lunar susțin evenimentul cultural-artistic „Moment poetic în interepretarea actorilor îndragiți”, împreună cu membri ai Centrului au omagiat,  miercuri, 14 iunie 2017, personalitatea geniului poeziei românești și universale.Au participat actorii îndrăgiţi: Valeria Gagealov, Mihai Niculescu, Ion Arcudeanu, Doina Ghițescu, Simona Onuțu, Ștefan Opreanu; cu participarea Excelenței Sale domnul Ambasador Andrei Magheru și a scriitorului Geo Călugăru care, lunar, susțin momente poetice de excepție.
Evenimentul a debutat cu poeziile „Rugăciune” și „De ce nu-mi vii”, în interpretarea marii actrițe Valeria Gagealov, care a sunat la fel de melodios în limba franceză, impecabil redată de domnul Ambasador Andrei Magheru. Programul a continuat cu recitalul poetic susținut de actorii prezenți, cu poezii din și despre Eminescu, încheindu-se cu un recital „voievodului stelar”, în interpretarea inegalabilă a regretatului actor al Teatrului Național din București, Gheorghe Cozorici: „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie!”
Toți cei prezenți, încântați de acest minunat eveniment cultural, au fost de acord că noi, românii, nu trebuie să uităm că, pe lângă geniul poeziei, „Eminescu e întruparea literară a conștiinței românești, una și nedespărțită, ... un mare patriot”, cum afirma Nicolae Iorga. De remarcat, sunt și cele spuse de: Titu Maiorescu, care i-a fost  și prieten: „Eminescu a fost o personalitate copleșitoare, care i-a impresionat pe contemporani prin inteligență, memorie, curiozitate intelectuală, cultură de nivel european și farmecul limbajului”; George Călinescu: „Mihai Eminescu este în literatura română poetul nepereche a cărui operă învinge timpul. El este cel mai mare poet național, care exprimă cel mai bine și cel mai complet spiritualitatea românească”; Mircea Eliade: „Eminescu e tot ce ne-a rămas neîntinat din apele, din cerul și din pământul nostru românesc”.
Coordonator – Valeria Gagealov -  actriță, președinte de onoare al Centrului.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare