Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-06-22 - Dublă lansare de carte la Centrul Calderon


La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a avut loc joi, 22 iunie 2017, o dublă lansare de carte: „SENECA”, nuvelă fantastică, autor Angela Dina- Moțățăianu; „Dreptul de a fi neuitați”, poezii, autor Dan Tipuriță
Angela Dina- Moțățăianu poetă, prozatoare.

Este profesoară de limba și literatura română.
Începe să publice în revista „Dor de dor” după 2006, apoi din 2014 în „Confluențe literare” și de curând în „Arena Literară”. A debutat în 2010 cu volumul de poezii „Căutări”.
Din anul 2012, publică 5 romane, două volume de poezii și 3 volume de proză scurtă, dintre care două: „Dragonul albastru” și „Ceainăria de la miezul nopții” la Ed. Betta, lansate în 2016 la Calderon.
Din 2013, participă frecvent la concursurile literare din țară și străinătate obținând numeroase premii: locul III la Concursul de proză scurtă „PEREGRINĂRI”, Dublin, 2013; locul III la același concurs, Dublin, 2014; locul II la Concursuldeprozăscurtă „Premiile ARS POETICA 2014”; locul III la Concursuldeprozăscurtă „Prin colbul vremii”, 2015; locul I la Concursul de Creaţie Literară organizat de UNIFERO, cu două romane, 2015;premiul II la Concursuldeprozăscurtă „Memoria slovelor”, 2015;premiul II la Festivalul Naţional de Literatură „Agatha Grigorescu Bacovia”, 2015, pentru două povestiri;premiul II la Concursul „Alb Hoinar”, 2016.

Dan Tipuriță poet.

De profesie medic veterinar, poetul Dan Tipuriță a ocupat în decursul vieții diferite funcții de conducere în ministerul agriculturii fiindautorul a două cărți de specialitate. Primele poeme   i-au apărut în reviste literare după vârsta de 16 ani, când participa la cenaclurile literare: Th. Neculuță, apoi N. Labiș.
A publicat 12 volume de poezie, debutând cu volumul: Versuri de demult.
Alte volume publicate: Diamante pe coroana albă; Goodbye Florida; Vânzătorul de iluzii; Heterozis; Filogenie; Plecaţi, Pământul se mută!; Cromozomi din genunchi de femeie; Magia eredității;Genetica îngerilor; A.D.N.-ul fericirii Să ne iubim deșertăciunile; Antologia de autor La sărbătoarea genei cu dragoste, ultimele trei editate de Betta și lansate la Calderon.
A apărut în mai multe antologii colective, dar publică și în mai multe reviste tipărite și on-line, fiind și participant activ la câteva cenacluri literare, ceea ce l-a făcut să intre și în atenția criticii de specialitate.
Referiri despre autori și cărțile lansate au făcut scriitorii: Victor Atanasiu, Geo Călugăru, Nicolae Georgescu, Aureliu Goci,Emil Lungeanu. Fragmente din cărțile lansate a lecturat actrița Doina Ghițescu.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare