Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-06-30 - Galeria „Dialog” renaște. „De la concret la abstract” - expoziție de pictură a artistului Dumitru Macovei


Vineri, 30.06.2017, după o scurtă vacanță, Galeria „Dialog”, aflată la parterul Primăriei Sectorului 2, a renăscut odată cu vernisajul expoziției de pictură a artistului Dumitru Macovei intitulată „De la concret la abstract”.
Printre invitați, s-au aflat nume de referință în cultura românească, critici de artă, reprezentanți ai mass-media.
Despre opera reputatului pictor Dumitru Macovei și despre expoziția de față a vorbit criticul de artă Roxana Bărbulescu, care a subliniat relația deosebită a artistului cu sacralitatea și cu natura.
Începând din 1991, Dumitru Macovei, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, a fost prezent la numeroase expoziții personale și colective, atât în țară, cât și peste hotare.
Artistul este recunoscut nu doar pentru creațiile din fața șevaletului ci și prin lucrările monumentale realizate: Complexul Brâncovenesc de la Râmnicu Sărat, Mănăstirea Dridu, zona Cernăuților (Ucraina), ca și prin pictura imensă, de 200 mp, creată la Casa Căsătoriilor din Moinești.
Operele pictorului băcăuan au putut fi admirate pe simezele de pe mapamond fie că a fost vorba de Italia, Franța, Moldova, Ucraina, Germania, Elveția, Anglia, Statele Unite și Canada.
Toate aceste eforturi artistice nu au rămas fără ecou, Dumitru Macovei fiind distins cu numeroase premii.
Pentru cei care-l cunosc foarte bine, artistul este nelipsit din fața șevaletului sau a lăcașurilor de cult de aproape patru decenii, vreme în care a a reușit să aducă frumosul în viața noastră.
Este unul dintre puținii artiști care folosesc tehnica veche a cărbunelui realizat din crengi de viță de vie, var măcinat și cărămidă pisată.
De altfel, după cum mărturisea odinioară, este îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă vechi – covoare, icoane, piese de mobilier. Adoră florile – cu precădere cele din propria grădină -, varași nu se împacă deloc cu programul fix, lucru firesc la un artist pentru care, după cum mărturisește chiar el „arta a devenit un fel de a trăi”.
Celor interesați să ia contact cu lumea abstractă și concretă a pictorului Dumitru Macovei le facem invitația de a viziona expoziția deschisă în perioada 30 iunie-23 iulie 2017, între orele 9.00 și 16.30 la Galeria „Dialog” situată la parterul Primăriei Sectorului 2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare