Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-07-17 - „Fețele orașului cu salcâmi”


La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a avut loc luni, 17 iulie 2017, vernisajul expoziției de grup - pictură, grafică, sculptură, sub genericul „Fețele orașului cu salcâmi”, nume inspirat de cel al romanului  „Orașul cu salcâmi” al scriitorului Mihail Sebastian. Expoziția a pornit de la ideea construirii unui oraș simbolic la temelia căruia să stea în primul rând sentimentul de dragoste pentru artă, sentiment ce nu are vârstă și vine din două direcții: dinspre artistul care iubește să se exprime prin arta sa și dinspre acei oameni care văd în actul creației un motiv de bucurie sufletească.
Reunind o diversitate de lucrări, de la sculptură, la grafică, pictură pe pânză și pe sticlă, expoziția ne provoacă la un exercițiu de reconstituire pas cu pas, imagine cu imagine, a unui traseu vizual generat de diversele maniere în care cei 15 artiști au ales să-și exteriorizeze, să-și exprime căutările, emoțiile interioare.
Lucrările expuse sunt semnate de artiștii plastici: prof. dr. Ofelia Huțul, Crenguța Macarie, Safir&Rifas, Silviu Soare, Dana Nechita, Mihai Eugen Marinescu, Andreea Rus, Cerasela Dragoș (Avanu C.), Cornelia Tersanski, Ileana Damian, Elena Dumitrescu, Filomela Elena Bucur, Bianca Croitoru, sculptorul Costel Păun și graficianul Bogdan Florin Calciu. Expoziția a fost organizată de Alina Birnea și Dragoș Gros. Despre conceptul expoziției a vorbit domnul Dragoș Gros. Expoziția a fost vernisată de criticul de artă Roxana Bărbulescu. Actrița Doina Ghițescu a recitat o poezie. Invitată de onoare a expoziției a fost actrița Maia Morgenstern, care a primit în dar un tablou, din partea doamnei prof. dr. Ofelia Huțul. 


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare