Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-07-27 - Festivalul Strada Armenească – a IV-a Ediție Spirit armenesc în inima Bucureștiului! 3 zile de concerte, dansuri, bucate tradiționale, caligrafie, concursuri și multe altele.


Uniunea Armenilor din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Primăria Sectorului 2 și Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României organizează în perioada 28 - 30 iulie 2017 cea de-a IV-a ediție a Festivalului Strada Armenească. Festivalul Strada Armenească este un proiect care se adresează tuturor bucureștenilor, oferindu-le ocazia de a cunoaște o parte din cultura armeană și nu numai. Vă așteaptă 3 zile de dans și cântec! Pe scena festivalului vor urca nume cunoscute, precum Nicu Alifantis, acompaniat de Fragile Band, Harry Tavitian, alături de Cserey Csaba, Corina Chiriac, AG Weinberger & Band, Mahala Rai Banda și mulți alții. Momentele de dans vor fi asigurate de diferite ansambluri bine cunoscute publicului festivalului, precum cele de dansuri armenești Vartavar și Hayakaghak și cel de dansuri grecești Kymata. Invitații de onoare din acest an vor fi membrii Karin Dance Folk Ensemble, un ansamblu de dansuri tradiționale din Armenia, cunoscut la nivel internațional pentru prestațiile sale captivante și stilul unic.
Acesta este, însă doar începutul! fiindcă festivalul va găzdui și ateliere de dans, de caligrafie armeană și de creație.
Participanții se vor bucura de acte de magie stradală, piese de teatru, activități recreative și multe altele.
Nu vor lipsi nici faimoasa  bătaia cu apă, o tradiție veche armenească și strada de carte. În cadrul restaurantului din curtea interioară, vizitatorii vor degusta bucate armenești, vor savura o cafea proaspătă și se vor răcori cu limonadă și alte băuturi tradiționale. În bazar, bijuteriile, țesăturile, obiectele handmade, cărțile, ilustrațiile și multe alte obiecte vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a descoperi o mică parte din Armenia.
Nu vor lipsi nici activitățile dedicate celor mici, precum piesele de teatru, atelierele de păpuși și de creație, dar și o sumedenie de jocuri. Pentru cei curioși, prietenii noștri de la Asociația Cultour au pregătit un tur prin fosta mahala armenească, în care vor beneficia de informațiile unui ghid specializat. Noutățile acestui an sunt cele două expoziții: „Armenia prin ochii lui Karapet si Hrair” (expoziție foto) și „Ayp, Pen, Kim!” (expoziție dedicată alfabetului și școlii armene) realizate de fotografi recunoscuți la nivel internațional pentru pasiunea și dăruirea cu care își realizează lucrările.
De asemenea, participanții își vor putea testa abilitățile de logică și creativitate în cadrul unui Escape Room inedit, ce are ca poveste fosta școală armeană Misakian-Kesimian din București. Festivalul se va desfășura după următorul program:vineri, 28 iulie, între orele 18:00 – 22:00, sâmbătă, 29 iulie, între orele 10:00 - 22:00 și duminică, 30 iulie, între orele 10:00 - 22:00. Accesul este gratuit, invitația fiind adresată tuturor bucureștenilor, de la mic la mare, având câte o mică surpriză pentru fiecare. Organizatori: Uniunea Armenilor din România şi Armenian Youth Organization (AYO).
Parteneri principali: Departamentul Pentru Relații Interetnice al Guvernului Românei, Primăria Municipiului București, Primăria Sectorului 2.
Parteneri: BCR, Centrul Cultural Armean, Editura Ararat, Asociația Cultour, Atelierul de Creație, Creative Board Gaming, Edutainment, Limarom, Maison Ilia, MiniArtShow, Premier Catering and Events, Chic Nails Bar, Uniunea Elenă, Partida Romilor Pro Europa, Federația Comunităților Evreiești
Parteneri media: Agerpres, Radio Guerilla, Ararat, Picture Factory, O Zi Bună, Bucharest City App, PlayU.ro
Informații suplimentare despre eveniment puteți obține la tel: 0732 137 071 sau e-mail: setin.maganean@gmail.com Persoana de contact: Setin Maganean, Marketing Manager.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare