Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-09-04 - Lansare de carte


La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a avut loc Vineri, 1 septembrie 2017, lansarea de carte  „Judecată măgărească”, Ediția a-II-a, Editura Astralis, autor Nicolae Țăranu. Nicolae Țăranu este membru al Uniunii Scriitorilor din România (Filiala București Proză). A debutat în revista Marinei Militare Române Flota Patriei. În anul 1972, la concursul anual pentru reportaje militare inițiat de această revistă, primește premiul al III-lea pe țară, iar în anul următor, același premiu. În anul 1974, la Brăila, câștigă un concurs județean de creație organizat de Consiliul Județean al Sindicatelor din județ și de Comitetul de Cultură, ocupând locul I, cu poemul Descântec, inclus ulterior în romanul Valea merelor acre.
În următorii ani publică în revistele: Luceafărul, România literară, Literatorul, Almanahul Literar, SLAST ș.a. În anul 1987 a debut editorial în volumul de proză „Zece prozatori”, publicat de Editura Albatros. În anul 1991, câștigă concursul de proză organizat de editura Libra. Ca urmare, la data de 11 ianuarie 1994 îi este publicat romanul Valea merelor acre, care în același an primește, la Salonul de iarnă al cărții din Brașov, Premiul pentru roman acordat de Uniunea Scriitorilor din România și de Societatea Patronilor de Edituri.
În anul 2014, romanul Valea merelor acre este reeditat la Editura Tracus Arte. În același an și la aceeași editură sunt publicate volumele Judecată măgărească și Cârciuma deochiaților. Despre creația sa literară au scris: Nicolae Manolescu. Mihai Ungheanu, George Alboiu, Victoria Milescu, Constant Călinescu, Gabriel Iuga, Julian Radu, Nicolae Georgescu, Dumitru Augustin Doman, Eugen Barbu. Volumul de proză  lansat astăzi a fost catalogată drept literatură spectacol, o literatură postmodernistă. Referiri la cartea lansată au făcut: Aurel Maria Baros - Președintele Filialei București Proză a USR, Emil Lungeanu, Lucian Gruia, Marian Nencescu, Victor Atanasiu. Fragmente din cartea lansată au fost interpretate impecabil de actorii: Magda Băcescu și Ștefan Apostol.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare