Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-11-06 - Triplă lansare de carte


Luni, 6 noiembrie 2017, orele 16.30, la Centrul Socio-Cultural „Jean–Louis Calderon”, a avut loc otriplă lansare de carte:-„Ațipiri”, poeme, autor  Dan C. David
-„Flori pe valurile vieții”, roman, autor Nică D. Lupu;
-„Amara ispită a albului”, poezii, autor Petre Ion Stoica. Dan C. David  a absolvit Facultatea  de Chimie din București (Institutul Politehnic București). În 1997, după pensionare, a emigrat în USA unde a lucrat la University of California, Los Angeles. În România a publicat, între 1972 și 1974, carte tehnică și cărți pentru copii. În SUA  a publicat 12 volume de poezie în limba română: Bună dimineața, America”, „Cerșetorul de timp”, „Celălalt obraz al Pământului”, „Bomba din apă” (lansată aici anul trecut, primind distincția de carte a anului din partea revistei ITTACA-Dublin), „Vise scurte de vineri” și „Pustiul dintre noi”. A publicat poezie în revistele „Clipa” din Los Angeles, „Origini- Romanian Roots” și în mai multe publicații on-line: a Respiro, Agonia, Timpul, Acum,  Rețeaua Literară, Revista Bocancul Literar, ITACA, din Dublin, etc.
 A apărut în cinci volume de antologie de poezie din România și din USA: International Society of Poets, Theatre of the Mind, Who’s  Who in International Poetry, Timpul – Rană Sângerândă, Eternal Hearthland, și în volumele de poezie Zamolxes grația ab Romania Condita, și  Ce enigmatică ești, femeie. Prozatorul Nică D. Lupu a urmat studiile liceale în Tg. Bujor și, apoi, Facultatea de Geografie la Universitatea București. Din 1975 este profesor la Grupul Școlar Agricol Brănești, jud. Ilfov. A fost director al Liceului Agricol (1986-1989) și al Liceului Silvic (1989-1990), Inspector  la Inspectoratul Școlar Județean Ilfov (1997-1999) și director al Casei Corpului Didactic Ilfov (1999-2008), calitate în care a fost, împreună cu prof. Ovidiu Sebe, unul dintre principalii inițiatori ai reluării și dezvoltării Festivalului Cucilor care are loc, anual, din 2001, la Brănești. A debutat în anul 2006 cu volumul „Incertitudini la răscruce” (reeditat în 2009),  continuând să publice, an de an, ajungând cu noul său roman la a 15-a carte. Volume publicate:  „Carte pentru copii”, Editura Betta (2011);   „Celesta”- roman, Editura Betta (2012), „Elisa”- Carte pentru copii, Editura Betta (2013),  Trilogia ,,Cucii din Brănești“, „Masca”- roman, Editura Betta (2013), Talismanul – roman, Editura Betta (2014),  Spirala - roman, Editura Anamarol (2015),  Trilogia ,,Cuca, în timpul inundației și după”: „Urgia”- roman, Editura Betta (2014), „Regăsirea”- roman, Editura Betta (2015),  „Destine”- roman, Editura Sinteze (2016), „Insomnii”- proză scurtă, Editura Betta (2016), „Răspântia”- miniroman, Editura Arefeana (2017). Despre volumele sale s-au exprimat în scris,
printre alții: Aureliu Goci, Eliza Roha, Emil Lungeanu, Lucian Gruia, Alexandru Ionescu, Horiana Petrescu, Anton Alexandru, Ovidiu Sebe etc.
Este prezent în volume de critică literară semnate de: Eliza Roha, Aureliu Goci, Emil Lungeanu, Lucian Gruia.    A publicat peste 30 de articole cu caracter didactic și literar în diferite reviste și ziare. Petre Ion Stoica a avut preocupări literare (pe timpul liceului) corespondând cu Cenaclul literar Săgetătorul, îndrumat fiind de inimosul profesor Tudor Opriş și obţinând un premiu literar pe judeţ pentru creație literară. După câteva apariții meteorice, la radio şi tv, renunţă la preocupările sale literare. Reîncepe să scrie poezie târziu şi debutează editorial în 2015 cu volumul Păpuşi de tutun (Ed. Detectiv literar).  A publicat al doilea volum, Propoziţii de iarbă, în 2016 la Editura Armonii Culturale. Poetul postează, aproape zilnic, pe pagina de facebook poezie, în grupuri literare ori în cenacluri on-line. Referiri despre autori și cărțile lansate au făcut scriitorii: Emil Lungeanu, Victor Atanasiu, Ion C. Ștefan, Vasilica Ilie. Din cărțile lansate a citit un fragment actrița Doina Ghițescu. Evenimetul cultural a fost pigmentat cu un moment muzical susținut de cantautorul Traian Chiricuță.


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare