Acest site foloseste fisiere de tip "cookie". Pentru mai multe informatii consultati Politica de Cookie
..........
 
Primaria sectorului 2
Consiliul local
Informatii publice
Utile
 

2017-11-17 - Dublă lansare de carte


Vineri, 17 noiembrie 2017, orele 16.30, la Centrul Socio-Cultural „Jean–Louis Calderon”, a avut loc dubla lansare de carte: „Influxuri exotice”, autor Dan Tipuriță și „Rămân trăit”, autor Constantin Kapitza.Dan Tipuriță de profesie  medic veterinar, a ocupat în decursul vieții diferite funcții de conducere în ministerul agriculturii fiind  autorul a două cărți de specialitate.   Primele poeme i-au apărut în reviste literare după vârsta de 16 ani, când participa la cenaclurile  literare: Th. Neculuță, apoi N. Labiș.   A  publicat 12 volume de poezie, debutând cu volumul: Versuri de demult.   Alte volume publicate: Diamante pe coroana albă; Goodbye Florida; Vânzătorul de iluzii; Heterozis; Filogenie; Plecaţi, Pământul se mută!; Cromozomi din genunchi de femeie; Magia eredității;Genetica îngerilor; A.D.N.-ul fericiriiSă ne iubim deșertăciunile;Antologia de autor La sărbătoarea genei cu dragoste, ultimele trei editate de  Betta și lansate la Calderon.   A apărutîn mai multe antologii colective, dar publică și în mai multe reviste tipărite și on-line, fiind un participant activ la câteva cenacluri literare, ceea ce l-a făcut să intre în atenția criticii de specialitate.  
Constantin Kapitza,
absolvent al A.S.E., poet, epigramist, eseist, mermbru al USR.   Este membu activ al mai multor cenacluri literare, are colaborări la mai multe reviste de cultură ( „Conexiuni”-New York, „Literatorul”, „Cervantes”, „Antares”, „Paradox”, „Muntenia” ș.a.)   Volume publicate: VIAVGOR(debut în volum 2004), ultimul fiind volumul Știri.    A mai publicat 16 volume de poezii, 2 de epigrame; un volum de tanka. A apărut în 8 antologii.   Despre poezia sa au scris nume importante ale literaturii române - Referințe critice în „Convorbiri literare”, Iași; „Cafeneaua literară”– Piteşti; „Realitatea Evreiască”; „The Romanian Echo” - Coasta de Vest SUA; „Luceafărul de dimineaţă”; „Poştaşul”; „Antares” ș.a.   Referiri despre autori și cărțile lansate au făcut scriitorii Emil Lungeanu, Victor Atanasiu, Aureliu Goci, Geo Călugăru, Marian Dumitru.   Din cărțile lansate a citit un fragment actrița Doina Ghițescu.  


 

Prin completarea formularelor, solicitantii isi dau acordul cu privire la colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Primaria Sectorului 2. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, acestia beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, de opozitie si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Pentru exercitarea acestor drepturi va puteti adresa Primariei Sectorului 2 Bucuresti, Str. Chiristigiilor nr. 11-13.

Site proiectat si dezvoltat de Stimasoft Copyright © 2018  Termeni si conditii

Cautare