Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Copiii de azi : Cetatenii activi ai societatii de maine

Miercuri, 22 septembrie 2010 13:15

Obiectivul proiectului este prevenirea si corectarea fenomenului de parasire timpurie a scolii, prin mentinerea in educatie a elevilor cu risc de parasire timpurie a scolii. In cadrul proiectului se urmareste ca prin masuri specifice, complementare sistemului de invatament, elevii care au fost sau sunt in prezent supusi riscului de abandon scolar sa fie mentinuti in sistemul scolar, astfel facilitandu-se integrarea lor viitoare pe o piata a muncii moderna si flexibila.  

Proiectul isi propune:

  • mentinerea in sistemul „A doua Sansa” a unui nr. de 100 pesoane, prin asigurarea de servicii de dezvoltare personala si sprijin material (material didactic, rechizite);
  • prevenirea abandonului scolar prin incadrarea unui nr. de 60 de elevi din clasele I-IV in sistemul „Scoala dupa Scoala”, prin furnizarea activitatilor de educatie remediala / detectarea lacunelor de pregatire, ore de recuperare a unui nr. de 60 de elevi din claseleV-VIII, prin campanii de constientizare asupra importantei educatiei adresate unui nr. de 120 de parinti;
  • cresterea eficientei programelor de tip „Scoala dupa Scoala” si „A doua Sansa” prin furnizarea de formare specifica pentru un nr. de 38 de cadre, personal implicat in programe.  

Grupul tinta este format din elevii inscrisi in clasele I-IV si clasele V-VIII, proveniti din familii dezavantajate, in special romi; parinti ai elevilor cu risc de parasire timpurie a scolii; cadre didactice, personal implicat in sistemul „Scoala dupa Scoala” si „A doua Sansa”.

 

Finantare: Fondul Social European POS DRU 2007-2013.  

Valoare proiect 1.848.925,00 lei   Acest proiect este in implementare la nivelul Scolii Nr. 30 „Grigorie Ghica Voievod” si se doreste derularea lui si in alte scoli de pe raza sectorului 2.

 

Informaţii despre proiect

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!