Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Bilantul Asociatiei „Foisorul de foc voluntariat si parteneriat pentru viata”

Marţi, 18 decembrie 2012 21:01

 La bilantul pe anul 2012 al Asociatiei „Foisorul de foc = voluntariat si parteneriat pentru viata”, infiintata de administratia publica locala a sectorului 2, bilant care s-a desfasurat marti, 18 decembrie a.c. a participat primarul Neculai Ontanu care s-a arat multumit de rezultatele obtinute de voluntari.

Domnul general de brigada (r) Vasile Ciornei a facut o prezentare a activitatilor derulate de catre echipele de voluntari care au participat in iarna anului 2012 la mai multe misiuni de inlaturare a zapezii dintr-o serie de localitati din judetul Ilfov si au putut astfel sa aprovizioneze cu alimente si apa persoanele sinistrate care riscau sa-si piarda viata in urma blocarii drumurilor. 
De asemenea, tot pe timpul iernii au alcatuit echipe de permanenta care au asigurat aprovizionarea cu hrana si a persoanelor varstnice, greu deplasabile din sectorul 2 care nu puteau iesii din locuinte pentru a-si procura cele necesare traiului zilnic. 
In cadrul actiunilor derulate de catre voluntarii sectorului 2 s-au inscris si misiunile de salvare, transportare si paza a obiectelor de cult de la Biserica Sfantul Pantelimon care a fost grav afectata la inceputul anului 2012 de un incendiu devastator. Pana la finalizarea lucrarilor de refacere a sfantului lacas de cult de catre Primaria Sectorului 2, voluntarii s-au aflat in permanenta zi si noapte la biserica si au ajutat la toate operatiunile prilejuite de reluarea slujbelor in bune conditii. Pentru eficientizarea activitatilor derulate de catre Asociatia „Foisorul de foc = voluntariat si parteneriat pentru viata” a continuat domnul general de brigada (r) Ciornei in cuvantul sau, au fost incheiate in anul 2012, o serie de protocoale cu institutii abilitate ale statului in interventia de urgenta in caz de calamitate, accidente sau alte situatii similare care necesita o buna organizare, disciplina si profesionalism a tuturor fortelor implicate in salvarea sinistratilor. In acest sens, toti voluntarii sectorului 2 au absolvit cursuri intensive de pregatire pe mai multe paliere de interventie cu profesori renumiti, cursuri care le asigura un bogat bagaj de cunostiinte obligatorii pentru nobila misiune pe care o realizeaza. Pe langa membrii Asociatiei „Foisorul de foc = voluntariat si parteneriat pentru viata”, au absolvit cursurile peste 800 de persoane care sunt presedinti si administratori ai asociatiilor de proprietari, preoti, elevi, studenti, cadre didactice etc. 
Pentru anul urmator, asociatia si-a propus dinamizarea activitatilor sale, atragerea de noi membrii din toate domeniile sociale, precum si constituirea unui detasament de voluntari pentru protectia mediului inconjurator. 
De asemenea, va continua dotarea voluntarilor cu echipamente specifice si tot ce este necesar pentru a le permite interventia rapida si cu eficienta maxima in caz de salvarea a vietilor omenesti in misiunile pe care le au de indeplinit.
La randul sau, primarul Neculai Ontanu a apreciat activitatea voluntari din cadrul asociatiei, dar a cerut mai multa implicare in pregatirea profesionala a acestora, pornind de la situatiile multiple care se pot petrece intr-o capitala cum este Bucurestiul. Administratia publica locala este una din structurile statului care trebuie sa intervina rapid, alaturi de institutiile specializate, in cazul petrecerii unor situatii de urgenta, iar sprijinul voluntarilor este cu atat mai valoros cu cat acestia sunt mai bine organizati, disciplinati si foarte bine pregatiti. Asociatia trebuie sa devina de utilitate publica, deziderat care se poate obtine abia dupe ce a desfasurat timp de 3 ani de zile misiuni umanitare, in folosul comunitatii prin care dovedeste ca este o structura profesionista.
Cu aceasta ocazie, edilul sectorului 2 a acordat diplome membrilor Asociatiei „Foisorul de foc = voluntariat si parteneriat pentru viata” care s-au evidentiat in realizarea cu succes a misiunilor nobile pe care le-au executat in cursul anului 2012.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!