Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Centrul “Sfântul Pantelimon”, atracţia locuitorilor sectorului 2

Joi, 31 mai 2012 15:34

Cel mai mare complex multifunctional de educatie si activitati recreative din tara cu cladiri destinate tuturor categoriilor sociale din sectorul 2, şi-a deschis porţile în urmă cu aproape o lună, reunind sute de locuitori dornici să participle la acţiunile centrului.

Întins pe o suprafata de teren de 14.000 mp si cu gradini interioare,situat pe Soseaua Pantelimon nr. 301, Complexul isi desfasoara activitatea in diverse spatii dupa cum urmeaza:
- Centrul de Voluntariat al Sectorului 2;
- Laborator de informatica – 2 Sali;
- Laborator fonetic;
- Clubul Speranta;
- Centrul de zi de tip after- school;
- Sala de fizioterapie;
- Sala de kinetoterapie;
- Sala de dans;
- Sala de fitness;
- Sala de aerobic;
- Sediul Asociatiei Administratorilor de Imobile din sectorul 2
- Clubul Profesorilor si Asociatia pentru Promovarea Personalului Didactic;
- Clubul Scolarului
Centrul de Voluntariat al Sectorului 2 are misiunea de implicare a cetetenilor in rezolvarea problemelor comunitatilor locale. [Viziunea Centrului este a unei comunitati solitare in care toti cetetenii se implica in rezolvarea problemelor locale, oferindu-si timpul, cunostintele, abilitatea, energia, experienta pentru o comunitate mai sanatoasa, mai frumoasa.]
In cadrul laboratoarelor de informatica vor avea loc cursuri de calculatoare si programe, inclusive realizarea de aplicatii didactice: navigare pe internet, consultarea presei online, exersarea cunostintelor dobandite in cadrul cursurilor de informatica pentru a comunica pe internet cu rudele din strainatate. Laboratorul foneticcu o capacitate de 30cursanti si este destinat invatarii si predarii limbilor straine intr-o maniera moderna si interactive ce permite monitorizarea si controlul activitatii din sala de curs si pronuntia cuvintelor mult mai usor.
Centrul de zi de tip after-school se doreste a veni in sprijinul atat al elevilor care se adapteaza mai greu cerintelor educationale si n-au nici un sprijin din partea parintilor prin asistenta in pregatirea temelor si organizarea de intalniri periodice cu familia si profesorii copiilor. Aici in cele trei sali, doua vor fi utilizate pentru activitati didactice si pedagogice, iar a treia pentru activitati recreative. Salile de fizioterapie si kinetoterapiesunt destinate recuperarii medicale a persoanelor varstnice, membrii ai Centrului care vor deservi simultan pentru benficiari.
Frecventarea cursurilor de dans inbunatateste sanatatea, previne bolile de inima si tensiunea ridicata, coordoneaza miscarile si dezvolta capacitatea de comunicare. Salile de fitness si aerobic se adreseaza celor ce apreciaza miscarea si doresc sa-si imbunatateasca conditia fizica precum si pentru recuperare medicala. Sediul Asociatiei Administratorilor de Imobile din Sectorul 2 este locul de intalnire al reprezentantilor asociatiilor de proprietari care au posibilitatea sa se informeze despre modificarile legislative, despre modul cum pot veni in sprijinul locatarilor si cum poate administratia locala sa-I ajute. La Clubul Profesorilor , profesorii active precum si cadrele didactice aflate la pensie vor putea desfasura diverse activitati de socializare si petrecere a timpului liber, activitati extracuriculare, lansari de carte si vernisaje, conferinte si prezentari tematice.
La Clubul Scolarului vor functiona ateliere de picture, fotocineclub, arta teatrala.
Socializarea si petrecerea timpului liber, precum si mentinerea contactelor interpersonale prin organizarea de intalniri cu teme specific obiectul principal al activitatilor organizate de catre Complexul pentru Activitati Recreative si Educatie “Sf. Pantelimon”.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!