Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
„Colinde de Crăciun” – 20.12.2016

Miercuri, 21 decembrie 2016 14:27

La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a avut loc marți, 20 decembrie a.c un frumos și apreciat spectacol, dedicat sărbătorilor de iarnă, în armonia grupului coral „MelosTon”.

Spre încântarea publicului, colindele grupului coral „MelosTon” au fost atât din repertoriul românesc, cât și din cel internațional.
Grupul coral „MelosTon” este cor mixt pe patru voci (soprană, alto, tenor, bas/bariton), alcătuit din cadre didactice, studenţi și absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.
Acest grup de intelectuali care cântă de când se ştiu, interpretează colinde pe la casele oamenilor, producându-le o mare bucurie şi emoţie în suflet. Iniţial, colindele aveau o funcţiune rituală, anume aceea de urare pentru fertilitate, rodire şi belşug.
Acest obicei era legat fie de începutul anului agrar (adică de venirea primăverii), fie de sfârşitul său (toamna, la culegerea recoltei).
Pe de altă parte, un scop des întâlnit al colindelor era acela de alungare a spiritelor rele.
Melodiile grupului coral „MelosTon” sunt cântate postate în zilele de sărbătoare, cu multă dragoste în suflet, în locurile unde oamenii ascultă colinde de neuitat. Componența grupului este următoarea:
- Sopran: Andreea Ionescu, Monica Bădiceanu, Irina Firsa, Irina Crețan, Anca Ochinciuc, Veronica Martinoiu, Nina Tiucă, Camelia Stancu;
- Alt Raluca Constantineanu, Anca Toanchină, Adriana Vasile, Elena Anfile;
- Tenor: Cristian Andrei, Adrian Ilie;
- Bași: Camil Beldean, Cristian Andrei, Marian Tănase, George Găitănaru.
Dirijor - lector univ. Dan Bărbulescu.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!