Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Colinde de Crăciun, la Calderon

Vineri, 12 decembrie 2014 09:35

Joi, 11 decembrie, la Centrul Socio-Cultural „Jean- Louis Calderon”  al Primăriei Sectorului 2, a avut loc spectacolul dedicat sărbătorilor de iarnă - „Colinde de Crăciun”, în armonia grupului coral „ MelosTon”.

Grupul Coral „MelosTon” este compus din cadre didactice, studenţi, absolvenţi ai
Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.Grupul Coral „MelosTon” este un grup de intelectuali care cântă din suflet și cu multă dăruire. Au început prin interpretarea unor colinde pe la casele oamenilor, producându-le o mare bucurie şi o stare emoţională deosebită.  
Azi, melodiile sunt postate pe bloguri, iar în zilele de sărbătoare acestea sunt cântate în locurile unde oamenii ascultă colinde de neuitat cu multă dragoste în suflet.
Am fost bucuroși să primim și în acest an colindul grupului coral „MelosTon”, cor mixt pe patru voci (sopran, alto, tenor, bas/bariton).
S-au interpretat colinde dragi nouă atat din repertoriul românesc, cât și din cel internațional.
Iniţial, colindele aveau o funcţiune rituală, și anume aceea de urare pentru fertilitate, rodire şi belşug. Acest obicei era legat fie de începutul anului agrar (adică de venirea primăverii), fie de sfârşitul său (toamna, la culegerea recoltei). Pe de altă parte, un scop des întâlnit al colindelor era acela de alungare a spiritelor rele. Componenţa grupului: SOPRAN: Camelia Stancu, Doina Macoveţchi, Ionescu Andreea, Cristea Daniela, Irina Crețan, Irina Firsa, Piciorlung Alexandra. ALT Toanchină Anca, Opriș Ioana, Costea – Marcu Iustina,  Raluca Constantineanu.
TENOR: Damian Gabriel, Silviu Pal. BAS: Constantinescu Cristian, Marian Tănase.
Dirijorul grupului - Dan Bărbulescu.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!