Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Crăciun fericit!

Duminică, 27 decembrie 2015 11:02

Seara de Crăciun, ca orice creștin, domnul Primar Neculai Onțanu a petrecut-o cu familia. Fiecare dintre noi am încercat să ne pregătim cum știm mai bine pentru această mare sărbătoare.
Vedeam zi de zi pe ecranele televizoarelor reportaje cu aglomerația amețitoare din supermarketuri. Ai tentația ca, dincolo de toate afirmațiile și analizele referitoare la traiul zilnic, să crezi că lumea o duce bine.

Dar, din păcate, vedem în zarva de zi cu zi, doar acea lume care are un venit cat de cat acceptabil.
Lumea săracă și necăjită nu o vedem umplând supermarketurile și nu-i zărim nici în supraaglomerația de pe Valea Prahovei.
Această lume o regăsim țintuita de boli grave în spitale, în căminele de bătrâni sau abandonată de familie.
Astfel de oameni îi găsim în centrele de copii abandonați de proprii părinți, în centre de copii pentru tratamente neuropsihiatrice, așa cum sunt cei pe care domnul Primar Neculai Onțanu i-a vizitat zilele trecute, înainte de Crăciun, împreună cu domnul academician Constantin Bălăceanu Stolnici și domnul director Gigel Lazar cărora și acum le mulțumește.
Și mai sunt multe astfel de situații necunoscute de lume si de ecranele televizoarelor.
Povești triste dar adevărate care l-au făcut pe domnul Primar Neculai Onțanu să-și dorească să petreacă a două seară de Crăciun împreună cu "oamenii fără adăpost".
La Centrul Primăriei Sectorului 2 pentru persoane fără adăpost de la capătul Șoselei Pantelimon trăiesc astfel de oameni, cu speranța că răsăritul soarelui le va aduce o rază de speranță.
Domnul Primar Neculai Onțanu le-a dus mâncare tradițională de Crăciun, portocale și cozonac, un pahar cu vin.
A vrut să simtă că nu sunt singuri. Fiecare dintre cei cărora le oferă acest adăpost au o poveste dramatică. Sunt oameni care, de la cel mai tânăr până la cel mai în vârstă, fiecare are povestea lui. Unii și-au pierdut casele făcând împrumuturi la bănci, alții au girat alte persoane, iar băncile le-au luat casele, unii mai în vârstă au fost alungați de copii din case, alții au divorțat și și-au vândut casa.
Alții își așteaptă și acum să vina copiii din Germania să-i vadă. Nu este căderea domnului Primar Onțanu să comenteze vinovăția nimănui, dar astfel de oameni există. Ei nu sunt subiecte pe ecranele televizoarelor, ca și cum ei nici nu ar exista. Știindu-i acolo, uitați de lume, domnia sa și-a dorit să petreacă cu ei această seară, să-i vad zâmbind. A ascultat cu tristețe povestea de viață a fiecăruia.
Amintindu-și din anii copilăriei când mergea cu colindul, a cântat în această seară împreună colinde și s-au bucurat.
Le-a promis că va trece din nou înainte de Anul Nou și o va face, de această dată cu plugușorul.
Și totuşi. Crăciun fericit !

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!