Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
CUM RĂSPLĂTIM ÎNCREDEREA CETĂȚENILOR

Sâmbătă, 29 decembrie 2012 13:56

Am să încep prin a vă spune o poveste adevărată.

Înainte de Moș Nicolae am primit o delegație de medici germani de la Hospital Zum Heilingen Geist GmbH, cu care Primăria Sectorului 2 are un protocol de colaborare. Pe scurt, spitalul din Frankfurt urmează să doneze spitalelor și centrelor de îngrijire din comunitatea noastră aparatură medicală de consultație și tratament, paturi și mobilier. Anul acesta, am mai primit o donație constând în paturi rabatabile, noptiere, cărucioare pentru servirea mesei și scaune rulante.

Am vizitat împreună cu distinși oaspeți o serie de obiective socio-medicale din Sectorul 2, tocmai pentru a le demonstra "pe viu" modul în care a fost fructificat ajutorul lor, dar și pentru a le prezenta o serie de proiecte proprii, mai vechi și mai noi. Spre satisfacția noastră, oaspeții au fost impresionați, au privit cu atenție, au notat, au pus întrebări. Una dintre acestea m-a pus serios pe gânduri. Ne aflam la Centrul pentru Activități Educative și Recreere “Sfântul Pantelimon” din cartierul Pantelimon și dl. Dagmar Lavi m-a întrebat: "Cât plătesc cetățenii pentru serviciile de care beneficiază?" I-am spus adevărul: "Nimic, serviciile acestea le oferim gratuit pentru cetateni". Stupoare. "Cum nimic? Sunteți unici in Europa! Nici noi in Germania nu suportam integral astfel de servicii catre populatie. Cum vă permiteți să susțineți toate gratuitățile?" I-am explicat și, explicându-i, am început și eu să conștientizez avantajul enorm pe care îl oferim cetățenilor, dar mai ales faptul că - în condițiile crizei economice severe - acest avantaj trebuie păstrat.

Cum aș putea să taxez persoanele cu handicap sau vârstnice, singure pe lume sau cu rude sărace, care altfel nu și-ar putea permite o îngrijire sau un tratament de specialitate?

Cum să taxez entuziasmul septuagenarului (am văzut și octogenari), care vine să învețe calculatorul, ca să poată comunica, în te miri ce colț al lumii, cu nepoții plecați la muncă? Cum să taxez părinții care-și trimit copiii la un cerc de pictură, la cursurile de dans modern, artistic, de origami sau de limbi străine, la after-school-urile clubului, la tratamentele de fizio sau chineto-terapie?

Mi-am reamintit dialogul cu specialiștii germani, când am discutat cu directorii primăriei problema bugetului, mai exact a impozitelor și taxelor locale pe 2013.

Dacă oamenii mi-au acordat - de peste un deceniu - încrederea lor, înseamnă că se așteaptă să nu-i împovărez cu taxe și impozite majorate în anul care vine, un an greu, de criză economică, pentru toată lumea. Cu bani mulți se descurcă oricine. Profesionalismul unui manager adevărat este să se descurce, în condiții vitrege, cu ceea ce are. Să chibzuiască fiecare bănuț, astfel încât să nu trebuiască să taie din investiții, să renunțe la programele și proiectele care funcționează. Profesionalismul unui manager se vădește în capacitatea sa de a atrage fonduri, de a lucra cu niște oameni - echipa mea extraordinară! - plătiți cu mult mai puțin decât ar merita experiența și dedicația lor. Niște oameni motivați mai ales de dragostea de oameni.

Faptul că nu vom majora impozitele și taxele, că nu vom împovăra cetățenii sectorului cu dări noi, izbutind - în același timp - să nu renunțăm la nici unul dintre lucrurile bune pe care le facem pentru comunitate de atâția ani, este un adevărat record și o bucurie pe care vreau să v-o împărtășesc, acum la sfârșit de an.

Este satisfacția muncii împlinite, un sentiment care merită oricâte eforturi.

 

La mulți ani !

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!