Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Decesul triplei campioane la handbal Victoriţa Dumitrescu

Vineri, 22 ianuarie 2010 13:06

Primarul Neculai Onţanu anunţă cu adâncă durere decesul doamnei Victoriţa Dumitrescu, triplă campioană mondială la handbal în anii 60 şi membră a lotului naţional de aur al României.

Primarul Neculai Onţanu anunţă cu adâncă durere decesul doamnei Victoriţa Dumitrescu, triplă campioană mondială la handbal în anii 60 şi membră a lotului naţional de aur al României.

Grav bolnavă, doamna Dumitrescu a beneficiat, în ultima parte a vieţii de sprijinul edilului sectorului 2 care a preluat-o în sistemul social al Primăriei Sectorului 2 care i-a asigurat, până în ultimele momente de viaţă, toate facilităţile necesare vârstei şi afecţiunilor de care suferea.

În cursul zilei de astăzi, miercuri, 23 decembrie a.c. trupul neînsufleţit al triplei campioane a fost depus la capela cimitirului Reânvierea, iar înmormântarea sa va avea loc mâine, joi, 24 decembrie a.c. la ora 12.00.    

Pentru întreaga sa activitate sportivă şi ca locuitoare a sectorului 2, de care administraţia publică locală este mândră, doamna Victoriţa Dumitrescu a primit din partea edilului Neculai Onţanu, Medalia Jubiliară a Primăriei Sectorului 2 în luna februarie 2009, în cadrul unei ceremonii fastuoase.

Alături de domnia sa, printre personalităţile premiate s-au aflat: antrenorii de aur de la gimnastică şi handbal – Octavian Bellu şi Nicolae Nedef, multiplu campion mondial la handbal, Cristian Gaţu, renumita actriţă Florina Cercel, sculptorul monumentalist laureat al premiului Herder, Constantin Lucaci şi alte mari personalităţi din domeniul artei, culturii, construcţiilor, sportului, ingineriei şi urbanismului.

În tinereţe, doamna Dumitrescu a făcut parte lotul naţional de aur a României şi a câştigat trei titluri de campioană mondială la handbal în Germania, Olanda şi România.

Necăsătorită şi fără copii, aflată la vârsta amintirilor, de 74 de ani, doamna Dumitrescu a rememorat, de multe ori, ropotele de aplauze şi uralele stadioanelor arhipline de suporterii fericiţi de performanţele lotului de handbal din care făcea parte şi domnia sa.

În ultimii ani, problemele de sănatate ale campioanei au devenit tot mai serioase şi mai frecvente. Potrivit asistenţilor sociali ai Primăriei Sectorului 2 care o monitorizau permanent, domnia sa a fost diagnosticată cu boli specifice vârstei, respectiv diabet zaharat Tip II, polineuropatie, osteoporoză, coxartroză, H.T.A. stadiul III şi arterită. A suferit un atac vascular cerebral repetitiv cu sechele minime şi se deplasa cu greutate doar în interiorul locuinţei.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!