Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
"Jarul iubirii"

Marţi, 9 decembrie 2014 08:47

Luni, 8 decembrie, la Centrul Socio-Cultural „Jean- Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a avut loc lansarearomanului de dragoste "Jarul iubirii", al scriitoarei Lyana Galiş.

Prezentarea cărtii a fost făcută de scriitorul și editorul Vasile Poenaru. Printre participatii care au au făcut referiri la cartea lansată și la autoare s-au remarcat prietenii de suflet ai acesteia, invitații speciali: maestrul Gheorghe Zamfir,supranumit „Regele naiului”, Excelența sa domnul Ambasador Constantin Grigorie, doamna avocat Paula Iacob.  Actrița Doina Ghițtescu a citit câteva fragmente din cartea lansată.
Lyana Galiş s-a născut la Cluj pe 10 mai 1951 și din anul 1973 locuieste în Italia.
În 1972, studentă, încă, la Facultatea de Filologie a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca, se căsătoreşte cu un italian, pleacă în Italia, la Torino, unde îşi continuă studiile in cadrul Facultăţii de Limbă şi Literatură Modernă, din cadrul Universității din Torino. În prezent predă limba engleză la o școală medie din provincia Milano.
Debutează în Italia cu volumul de poezii „Acorduri” în anul 1988, pentru care primeşte premiul literar „Montesacro” din Roma. Este membră a Asociaţiei Siciliene de Literatură şi Artă din Palermo, care îi conferă premiul literar pentru poezie „Città di Palermo”.
Cărți publicate:
 1995 –volumul de poezii Acorduri versiune bilingvă (Editura Niculescu).
 1997 – romanul Desculţi în paradis, editura Univers.
 2004 – romanul Viaggio al portale delle anime – Grupul Editorial   Mediterranee, cu prefaţa semnată de cunoscutul actor Pippo Franco.
 2014 – romanul Jarul iubirii, publicat în limba italiană, înregistrând un    mare succes în Italia.
 2014 – versiunea românească a romanului Jarul iubirii, care de asemenea se anunţă un mare succes, de data aceasta în ţara de origine a scriitoarei. Participă ca invitată la numeroase transmisiuni televizate („Italia sul due” – Rai Due, „Uno matino” - Rai Uno, „Maurizio Costanzo Show” – Canale 5, „ Il sogno del angelo” cu Catherine Spaak – La 7) şi a dat interviuri în reviste de prestigiu (4 numere din revista „Chi”, unde i se dedică 2-3 pagini, revista „Diva e Donna”, revista „Stop”).
 2013 – Interviu în „Gazeta Românească”.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!