Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Lansare de carte

Luni, 14 decembrie 2015 09:47

Vineri, 11 decembrie, la Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon”, al Primăriei Sectorului 2, a avut loc un dublu eveniment cultural: lansare de carte și prezentare de autor.

1.Lansarea romanului„Exercițiu de respirație”, autoare Irina Constantinescu - debut Irina Constantinescu s-a născut la 19 august 1959 în Bucuresti. Îşi petrece copilăria şi adolescenţa în casa bunicilor din cartierul Dealul Spirei unde, aşa cum mărturiseşte, avea să descifreze primele solfegii la pian şi taina ghioceilor  răsăriţi în rondurile cu flori de primăvară.   
A urmat cursurile Liceului cu predare în limba italiana Dante Alighieri şi o vreme a cochetat cu idea de a urma Academia de Teatru şi Film. A jucat în diverse piese la Teatrul Ion Creangă alături de colegii ei de pe atunci, actorii de acum - Magdalena Catone şi Alexandru Bindea.  Se hotărăşte  pentru Facultatea de filologie şi paşii o poarta în oraşul Craiova unde participă activ la viaţa culturală şi publică diverse articole  în revista Centrului Universitar.   Din 1983, anul absolvirii, şi până în 1995 lucrează pe rând, în mai multe instituţii, cea mai lunga perioadă activând în cadrul  Direcţiei de relaţii internaţionale şi protocol a  Secretariatul de Stat pentru personae cu dizabilităţi.  După această dată, lucreaza o perioadă în Bucureşti ca profesor de limba şi literatura română iar în prezent este profesor la o şcoală din judeţul Ialomiţa.   I-a plăcut din totdeauna să scrie şi i-au trebuit, asa cum afirmă chiar autoarea,  20 de ani ca  să poată  deschide sertarul, asigurându-ne astfel că « nu este niciodată prea târziu să începi».
2.Prezentare de autor – Petru Solonaru S-a născut în  IOHANISFELD –Timiş la 20 Iunie 1950. Părinții au fost deportați în Bărăgan între1951 și 1955 A urmat liceul Feteşti-Gară, absolvit în 1969 și Facultatea de Economie Politică (A.S.E.), licența în 1973. Poet, eseist, reprezentant al Hiero-hermetismului.
Activitatea literară:Debut cu poesie (da! Poesie.) în ,,Suplimentul literar-artistic al Scânteii tineretului”, Iunie 1984.
Debut în volum: ,,În’’, poesie, 2008. Alte volume: ,,Or’’,  poesie,  2009, ,,Tetraion”, poesie, 2010, „Zamolxeion”, poesie, 2012, „Tetradele”, poesie, Iași, 2013, „Osebitor”, antologie de poesie, 2014, ,„Androginul”, (netipărit), poem metafizic având un prolog și trei acte. Referiri la evenimentul cultural de astăzi au făcut scriitorii și criticii literari: Lucian Gruia, Emil Lungeanu, Florentin Popescu, Petru Solonaru, Elena Armenescu, Geo Călugăru, Coman Șova, Iustin Moraru.

media_20151214094734_904Thumbs.db

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!