Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Lansare de carte

Marţi, 6 decembrie 2016 11:49

La Centrul Socio-Cultural „Jean-Louis Calderon”, al Primăriei Sectorului 2, a avut loc Luni, 5 decembrie a.c. lansarea cărţii „Povești din veac”, basme, legende, povestiri istorice şi poveşti de Crăciun versificate, autor Ovidiu Oana – pârâu.

Ovidiu Oana - pârâu a început să scrie poezie târziu, în 2005.   În anul 2005 a finalizat manuscrisul Trilogiei “PROIECTUL UNEI LIMBI UNIVERSALE”, singura istorie mondială a clopotelor de la origini până în zilele noastre. În 2006 a debutat cu volumul ”Clopotul, limbaj universal” - o selecţie de poezie despre clopote din literatura universală care include şi ciclul ”ARAMA” al subsemnatului.  
În anul 2006 a publicat în paginile suplimentului literar al cotidianului 24 ORE din Iaşi şi în antologia de poezie a Editurii ANAMAROL - ”SPIRALELE VIEŢII”. Volume publicate:
-”SURORI METRESE TIMPULUI”,  poezii despre anotimpuri, 2006;
-”Jucării pentru copii”, publicat în format electronic, volum de poezie şi ghicitori,  2006;
-"Răspunsuri pentru Will", volum de sonete, menit să comemoreze 400 de ani de la trecerea în nemurire a Marelui Shakespeare,  2016; Antologii:
-”FREAMĂT DE TIMP – FREAMĂT DE DOR”, antologie de poezie și de dragoste, 2008;  
-„Ce enigmatică eşti, femeie...”, 2008;
-“Simbioze Lirice” basme şi legende, 2012;
-“Fântâni de gând prin univers”, pasteluri, 2012;
-“Cărticica mea de vară” în care am publicat ciclul de poezie “Jucării pentru copii”,  2012;  În octombrie 2016 a apărut la Editura Cores, volumul tematic „Surori metrese timpului”, reeditat după 10 ani, lucrare de autor revăzută, cu completarea ciclurilor dedicate fiecărui anotimp şi la care se adaugă ciclul "În lumea necuvintelor", pasteluri despre natură şi lumea vie.  
Acest deosebit proiect editorial va continua cu editarea altor 19 volume de autor compacte tematic şi propuse a fi lansate în ritm de unul pe luna pâna la jumătatea anului 2018. Referiri la cartea lansată și autor au făcut: editorul cărții - Vasile Poenaru, Florin Grigoriu-scriitor, Nicolae Vărzariu – economist, Viorica Stoica – educatoare, Gavrilă Clement –profesor de istorie  
Din cartea lansată a lecturat actrița Doina Ghițescu, mulți dintre cei prezenți citind câte o poezie. 

media_20161206114926_761Thumbs.db

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!