Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Locuinţe ANL pentru tinerii din sectorul 2

Miercuri, 29 decembrie 2010 13:38

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, doamna Elena Udrea şi primarul Neculai Onţanu au dat cheile noilor locuinţe, construite în regim ANL, în care s-au mutat 97 de tineri - miercuri, 29 decembrie a.c., în strada Maior Vasile Băcilă numerele 32 – 34, din cartierul Colentina.

Astfel, cele 97 de familii de bucureşteni vor putea întâmpina anul 2011 într-una dintre cele 40 de garsoniere sau 57 de apartamente cu 2 camere.

 Beneficiarii sunt tineri cu vârsta de până la 35 de ani, care lucrează în sectorul 2.

În plină perioadă de criză, când posibilităţile de construire sau de cumpărare a apartamentelor în Capitală, în special pentru tineri, sunt aproape nule, doamna ministru Udrea şi primarul Onţanu au realizat ceea ce mulţi nu mai sperau să vadă vreodată: locuinţe noi, moderne şi luminoase.

Terenul pe care s-au construit blocurile de către ANL este în administrarea Primăriei Sectorului 2 care s-a ocupat şi de viabilizarea perimetrului prin introducerea de reţele:

 ·Electrice,

 ·Apă, ·Canalizare,

 ·Gaze, ·Telefonie,

 ·Amenajarea leilor de acces,

·Înfiinţarea de parcări de reşedinţă.

Totalul acestor investiţii de viabilizare a terenurilor pe care se află blocurile ANL, atât cele de la numerele 32 – 34, cât şi cele de la numerele 28 – 30 (acestea din urmă fiind predate beneficiarilor încă din anul 2008) s-au ridicat la suma de 1.905.000 lei din bugetul Primăriei Sectorului 2.

Pentru noii locatari ai acestor apartamente, Primăria Sectorului 2 a amenajat deja şi un parcaj de reşedinţă cu o capacitate de 58 de locuri, care vor fi oferite spre închiriere, urmând să mai construiască alte locuri anul viitor.

Blocul inaugurat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi edilul sectorului 2 este compus din două tronsoane cu următoarele regimuri de înălţime:

·Un tronson format din S + P + 3 E + M,

·Al tronson compus din S + P + 3 E + M.

De asemenea, imobilul este format din două tronsoane cu un total de 166 de locuinţe din care 76 de garsoniere şi 90 de apartamente cu două camere, cu următoarele suprafeţe:

·Garsoniera – suprafaţă – 42 m.p.,

 ·Apartament cu 2 camere – suprafaţă – 60 m.p.

Chiriile pentru locuinţele din strada Maior Vasile Băcilă numerele 32 – 34 sunt următoarele:

 ·Garsonieră – 70 de lei / lună,

·Apartament cu 2 camere – 92 de lei / lună.

Criteriile de atribuire a locuinţelor au fost conform Hotărârii Guvernului României numărul 962 / 2001 şi anume:

 ·Criterii de acces

1) tinerii să fie cu vârsta de până în 35 de ani la data depunerii cererii şi pot primi o repartiţie în cel mult 12 luni de la împlinirea vârstei,

 2) să nu deţină şi să nu fi deţinut o locuinţă sau să nu fie beneficiarul unei alte locuinţe pentru tineri destinată închirierii şi să nu fie beneficiar al unei locuinţe închiriate din fondul de stat, din fondul instituţiilor publice sau din fondul unităţilor economice, în Municipiul Bucureşti,

3) titularul cererii de locuinţă trebuie să lucreze în sectorul 2.

·Criterii de ierarhizare stabilite prin punctaj -

 Starea civilă, - Situaţia locativă,

- Stare de sănătate, - Vechimea cererii solicitantului,

- Nivelul de studii şi / sau pregătire profesională a titularului cererii.

La nivelul Primăriei Sectorului 2 a fost constituită Comisia Socială care a analizat solicitările privind repartizarea de locuinţe pentru tineri, comisie care a fost formată, aşa cum prevede Hotărârea Guvernului României numărul 967 / 2001, astfel:

 -Inginer,

-Economist,

 -Asistent social, -Psiholog,

-Asistent medical,

-Inspector resurse umane,

-Jurist,

-Cadru didactic.

 În cadrul şedinţei de luni, 13 decembrie a.c. a Consiliului Local al Sectorului 2 s-au aprobat listele de repartizate a locuinţelor pentru tinerii cu vârsta de până la 35 de ani, beneficiari ai unităţilor locative din strada Maior Vasile Băcilă numerele 32 - 34.

Repartizarea locuinţelor, garsoniere şi apartamente cu două camere,s-a făcut de către Primăria Sectorului 2 în funcţie de exprimarea opţiunii libere şi publice, în scris, a fiecărui solicitant aflat în lista de repartizare, în ordinea descrescătoare a poziţiei ocupate.

 Toţi cei care au primit repartiţie au fost chemaţi în ziua de luni, 27 decembrie a.c. la Primăria Sectorului 2 şi, după ce le-a fost prezentat blocul, au avut libertatea deplină să-şi aleagă etajul şi numărul locuinţei dorite, astfel încât să se bucure de decizia luată împreună cu membrii familiilor lor.

 Descrierea spaţiilor şi funcţiunilor

 ·Subsol- tehnic şi spaţiu pentru protecţia civilă a locatarilor, centrala termică,

·Parter – garsoniere şi apartamente cu 2 camere, 1 uscătorie şi spaţiu pentru administraţia blocului,  

·Etajele 1, 2 şi 3 – sunt identice şi au în componenţă garsoniere şi apartamente cu două camere, 2 uscătorii şi boxă de întreţinere a imobilului (pentru depozitarea materialelor de întreţinere a spaţiilor comune),

·Mansardă – garsoniere şi apartamente cu două camere, o uscătorie şi o boxă de întreţinere.

Situaţia cererilor de locuinţe înregistrată la Primăria Sectorului 2.

 În prezent, Primăria Sectorului 2 are înregistrate un număr de 2458 de cereri actualizate anual, conform prevederilor legale, cereri pentru obţinerea de locuinţe, după cum urmează:

·1367 cereri depuse în baza Legii numărul 114 din 1996, Legea Locuinţei, indiferent de vârstă pe care o au,

·1091 cereri depuse pentru locuinţe ANL de tineri cu vârsta de până la 35 de ani.

Pentru locuitorii sectorului 2, primarul Onţanu a predat deja mai multe locuinţe după cum urmează: ·

100 de unităţi locative pentru medicii rezidenţi în curtea Spitalului Colentina,

·83 de unităţi locative în strada Maior Vasile Băcilă,

·16 garsoniere pentru chiriaşii din casele evacuate în strada Lunca Florilor, blocurile 16 şi 17 realizate prin mansardarea imobilelor.

 Proiectele pentru anul 2011 ale primarului Neculai Onţanu de construire a noilor locuinţe:

 Pentru a veni în întâmpinarea numeroaselor solicitări de locuinţe din partea bucureştenilor, în anul 2011, primarul Neculai Onţanu, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi Ministerul Apărării Naţionale va începe construcţia a încă 3548 de apartamente sociale, după cum urmează:

 ·în oraşul  Pantelimon - aproximativ 2100 apartamente,

 ·în strada Fabrica de Glucoza numere 2 – 4 – 1400 de apartamente,

·în strada Aurului numărul 10 - 48 de apartamente.  

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!