Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Medicii germani, în vizită la spitalele din sectorul 2

Vineri, 7 decembrie 2012 20:52

După ce primarul Neculai Onţanu a găzduit vineri, 7 decembrie, o întâlnire între specialişti în domeniul medical din România şi Germania, membrii delegaţiei germane au vizitat Institutul Clinic Fundeni, spitalul Malaxa, Spitalul Clinic Colentina, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2, Centrul Sfântul Silvestru precum şi Palatul Parlamentului. 

În aceste zile, la invitaţia primarului sectorului 2 efectuează o vizită în România o delegaţie de medici de la Spitalul Zum Heiligen Geist GmbH din Germania, condusă de domnii Dagmar Lavi şi Carsten Mueller.
În baza contractului de colaborare cu Primăria Sectorului 2, spitalul german din Frankfurt urmează să doneze spitalelor din sectorul 2 aparatură medicală de consultaţie şi tratament, paturi şi mobilier necesare unei bune desfăşurări a actului medical pentru pacienţii din aceste spitale.
Reamintim faptul că „Hospitals zum heiligen Geist“ (Spitalul Duhului Sfânt) din Frankfurt, Germania, a donat anul acesta, dispozitive medicale moderne care vin în sprijinul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2, în efortul de a asigura servicii sociale de calitate în acest centru. Donaţia a constat în paturi rabatabile, noptiere, cărucioare de servirea mesei şi scaune rulante, această sponsorizare contribuie la creşterea calităţii vieţii persoanelor instituţionalizate, în mod special al celor imobilizate, care au astfel posibilitatea de a servi masa la pat. În cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă nr. 2 sunt instituţionalizate 65 de persoane adulte încadrate în grad de handicap care nu au familie sau care nu pot fi tratate în familie.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!