Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Moş Crăciun a adus un pod nou în cartierul Ostrov

Joi, 24 decembrie 2015 14:05

Domnul Primar Neculai Onţanu a terminat mai devreme cu trei luni lucrările de reabilitare integrală prin consolidare, modernizare şi mutarea reţelelor edilitare ale singurului pod care face legătura cu peninsula lacului Fundeni.

În pragul sărbătorilor de iarnă domnia sa le-a făcut un cadou locuitorilor din zonă prin finalizarea amplelor lucrări de refacere a podului din cartierul Ostrov, astfel încât să poată circula în siguranţă pe singurul pod.
Gradul avansat de degradare, fisurarea elementelor de rezistenţă din structura podului erau numai câteva din probleme care impuneau refacerea acestuia în totalitate.
În șapte luni, constructorii au făcut adevărate minuni reușind ca într-un timp record să finalizeze această lucrare de mare anvergură care era programată să dureze aproape un an, lucrare absolut necesară pentru circulația în siguranță a pietonilor și autovehiculelor.
Podul Ostrov, care face legătura dintre cartierele Ostrov și Pantelimon, este singura artera de circulaţie care rămăsese nemodernizată.
Pentru facilitatea realizării lucrărilor domnul Primar Neculai Onţanu a executat devierea apelor lacului Fundeni, prin construirea unui dig din două batardouri în aval şi devierea apelor în amonte, lucrările asigurând posibilitatea execuţiei amenajării şi protecţiei malurilor prin turnarea taluzurilor la faţa locului.
Lucrările de reabilitare integrală au cuprins refacerea şi reconsolidarea zidurilor întoarse de la elementele de sprijin ale podului, consolidarea grinzilor deteriorate, refacerea în totalitate a căii de pe pod, respectiv calea de rulare pentru autovehicule, cât şi cele două trotuare pietonale.
Totodată, domnia sa a refăcut protecţiile de maluri şi elementele de siguranţă ale podului în formă de sferturi de con, asigurându-se astfel protecţia fundaţiilor podului. Domnul Primar Neculai Onţanu a schimbat inclusiv elementele de siguranţă pietonală, respectiv parapeţii şi a reamenajat circuitul de preluare şi dirijare a apelor pluviale de pe pod către reţelele de canalizare din zonă. Imediat după sărbătorile de iarnă va continua cu următoarele lucrări: - finalizarea amenajări exterioară a fundaţiilor podului, - mutare de către ENEL a doi stâlpi de iluminat de pe trotuar în exteriorul acestuia, - refacerea semnalizării rutiere şi montarea restricţiilor de tonaj, - desfiinţarea digurilor de deviere a apelor şi reluarea cursului normal a râului Colentina.
Pentru cartierul Ostrov domnul Primar Neculai Onţanu a realizat toate investițiile necesare pentru ca cele 377 de gospodării, câte există în prezent, să beneficieze de:
- introducerea reţelelor edilitare de apă şi canalizare pe toate străzile,
- construirea unei staţii de pompare a apelor uzate care ridică apa din cartier la nivelul canalului colector din Şoseaua Pantelimon,
- reabilitarea integrală a sistemului rutier,
- are în vedere montarea şi finalizarea în trimestrul I 2016 a lucrărilor de amplasarea a sistemului de monitorizare video de prevenire a infracţionalităţii şi creşterii siguranţei sociale în cartier.
Domnul Primar Neculai Onţanu se bucură că aşa cum a promis locuitorilor din zonă, a reușit ca până în Sărbători, să redea circulația rutieră și pietonală pe podul consolidat și modernizat.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!