Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Omagierea bravilor veterani de război de către Primarul Neculai Onţanu

Vineri, 23 aprilie 2010 13:11

Într-o perioadă în care se aniversează patru evenimente majore pentru Armata Română, bravii veterani de război, membri ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala “Mareşal Prezan” care se îndreaptă cu paşi mari spre 100 de ani, au primit placheta de onoare a Primăriei Sectorului 2 din partea edilului Neculai Onţanu, oferită la sediul Centrului Administrativ al Sectorului 2.

Un sobor de preoţi condus de părintele Alexandru Gherasim, preot la Biserica Sfântul Silvestru, a oficiat o slujbă de sfinţire şi sărbătorire a tuturor celor prezenţi la eveniment, dedicată inclusiv zilei Sfântului Gheorghe, purtătorul de biruinţă, sărbătorită în ziua de 23 aprilie.

La festivitate au participat, alături de peste 100 de veterani de război, văduve ale veteranilor de război şi membrii ai familiilor acestora.  

Prezent la acest eveniment deosebit, generalul ® Alexandru Tudora, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, Filiala sector 2 – „Mareşal Prezan” a vorbit despre importanţa acordată zilei de 29 aprilie, ziua veteranilor de război, zi în care, în anul 1902, regele Carol I instituia prin decret, calitatea de veteran de război, pentru cei care au luptat pentru Independenta. Domnia sa a amintit foştilor colegi de arme şi tuturor celor prezenţi, rolul deosebit de greu şi eroic al luptei şi jertfei pe care bravii ostaşi români au arătat-o, de-a lungul vremii, în sângeroasele bătălii purtate şi pe care generaţiile viitoare continuă să-i stimeze şi aprecieze.

Gazda manifestării, primarul Neculai Onţanu, i-a asigurat pe bravii veterani de toată stima şi respectul deosebit pe care domnia sa le-o acordă, dovadă stând şi numeroasele întâlniri şi proiecte pe care le desfăşoară alături de mai vârstnicii sectorului 2. „Veteranii au fost şi vor fi totdeauna adevărate repere ale societăţii româneşti şi reprezintă sursa de învăţătură a tinerei generaţii care poate afla de la dumneavoastră ce înseamnă patriotismul, cinstea, curajul şi dreptatea lucrului bine făcut” – le-a spus primarul Neculai Onţanu invitaţilor săi de onoare. Domnia sa a ţinut să ureze „La mulţi ani”, cu ocazia zilei de Sfântul Gheorghe, tuturor celor care poartă acest nume, urându-le sănătate şi cât mai multe bucurii.

În cadrul ceremoniei, primarul Neculai Onţanu alături de generalul ® Alexandru Tudora şi părintele Alexandru Gherasim, a oferit celor peste 100 de veterani prezenţi, Placheta de onoare a Primăriei Sectorului 2 acordată ca semn de înaltă preţuire pentru eroismul, curajul şi meritele militare de care au dat dovadă, luptând pe front în timpul celei mai mari conflagraţii mondiale, riscându-şi viaţa în fiecare moment şi apărându-şi semenii.

Fiecare Plachetă a avut înscris următorul mesaj de suflet: „Pentru eroismul, curajul şi meritele militare excepţionale de care a dat dovadă o inimă veritabilă de român, care a luptat pe front pentru întregirea naţională,în cea mai cumplită conflagraţie mondială, cel de-al doilea război mondial. Domnia sa şi-a riscat viaţa în fiecare moment pentru apărarea Patriei, fiind un model de virtute, demnitate şi onoare pentru generaţii întregi de tineri”.  

În cadrul evenimentului s-au făcut referiri la mai multe evenimente importante sărbătorite în această perioadă şi anume:

·65 de ani de la terminarea Celui de-al Doilea Război Mondial 1945 – 2010,
·20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război,
·180 de ani de la organizarea infanteriei în Armata Română.

  Stiri de ultima ora

Și copiii din centrele noastre au vacanță.

Aniversarea Zilei Limbii Române continuă la Primăria Sectorului 2

Manifestările culturale dedicate aniversării Zilei Limbii Române au continuat și azi la Primăria Sectorului 2

Aniversarea Zilei Limbii Române a continuat și azi la Primăria Sectorului 2 prin manifestări culturale

Am continuat și azi aniversarea Zilei Limbii Române in sectorul 2 prin manifestări culturale

Încurajăm rezultatele bune la învăţătură

Ziua Limbii Române, în sărbătoare la Primăria Sectorului 2

Domnul Primar Neculai Onţanu a solicitat reducerea termenului de finalizare a lucrărilor la Podul Ostrov

Clădirile abandonate devin ascunzători pentru infractori Clădirile revendicate de proprietari și abandonate devin ascunzători pentru infractori

Lansare de carte

Ziua Limbii Române, în sărbătoare la Primăria Sectorului 2

Din nou Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2 asigură siguranţa lucrărilor de bacalaureat

Domnul Primar Neculai Onţanu a verificat stadiul lucrărilor de reabilitare a străzilor ce le realizează cu fonduri europene

Premianţii "Olimpiadelor cunoaşterii " și-au predat ştafeta

Marele patriot Bogdan Petriceicu Hasdeu - iubitor de neam

Creşa “Ciobănaşului” îşi aşteaptă copiii în condiţii ultramoderne

Schimb de ştafetă la Eforie Sud

„DANTE – MORUS - BACH”

Încă 50 de premianţi ai “Olimpiadelor cunoaşterii” au plecat în tabără la mare

Maratonul luptei împotriva drogurilor în Sectorul 2

Derulam cel mai mare program de reabilitare termică din ţară

Tinerii din Sectorul 2 continuă lupta împotriva drogurilor - Flash mob la Megamall

Remember Maria Tănase

Flash mob contra drogurilor pe Aeroportul “Henri Coandă"

Campania „Artă contra drog”. Drogurile nu sunt periculoase pentru că sunt ilegale ci sunt ilegale pentru că sunt periculoase

Centrul de relatii cu publicul

Str. Chiristigiilor nr. 11-13 Harta
Tel: 021.209.60.00
Fax: 021.209.62.82

PROGRAM CU PUBLICUL

Luni si Miercuri: 08:30 - 16:30
Marti si Joi: 08:30 - 18:30
Vineri: 08:30 - 14.00

CENTRE DE INFORMARE SI CONSILIERE PT. CETATENI

Sos. Iancului nr.59, bl.101 A
Tel:021.256.97.51; 021.256.97.52

Sos. Pantelimon nr. 255, bl. 43
Tel: 021. 624.17.00, 021.624.17.02

Actualitate
Va multumim ca sunteti alaturi de noi!


Numarul de vizitatori: numarul de vizitatori unici