Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Oportunităţi de afaceri spaniole în sectorul 2

Marţi, 14 decembrie 2010 13:27

Conducerea firmei spaniole Hercesa s-a întâlnit marţi 14 decembrie a.c. cu primarul Neculai Onţanu la sediul Primăriei Sectorului 2 pentru a discuta noi oportunităţi de afaceri în Bucureşti.

Conducătorii companiei spaniole se află în aceste zile în Capitala României într-un circuit de evaluare a investiţiilor imobiliare pe care le realizează în Europa de Est.

După cum se ştie, Hercesa este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari spanioli, activand în peste 10 ţări de pe 3 continente şi construiesc în prezent peste 30.000 de locuinţe.

Compania Hercesa  are investiţii şi în sectorul 2 în zona cartierului Morarilor unde construieşte un complex rezidential numit Vivenda Residenciase totalizând 1.400 de apartamente în 9 blocuri, fiecare format din 3 scări. Din întregul ansamblu rezidenţial, spaniolii au finalizat deja primele trei blocuri cu un total de 420 de apartamente.

De asemenea, reprezentanţii societăţii spaniole au subliniat faptul că au lucrări importante în Bucureşti în sectoarele 2, 5 şi 6, fiind foarte avansate cele de reabilitarea a complexului din centrul Capitalei care va cuprinde Hotelul Cişmigiu, Berăria Gambrinus şi Cinematograful Bulevard care se vor încheia în luna noiembrie a anului 2011.

In cadrul discuţiilor, edilul sectorului 2 s-a arătat interesat de colaborarea cu prestigioasa companie spaniolă având în vedere că anul viitor economia românească va cunoaşte o perioadă de revigorare, fapt care va permite relansarea investiţiilor edilitare, atât de necesare dezvoltării proiectelor de anvergură pe care le are în plan ţara noastră.

Primarul Neculai Onţanu a reiterat ideea că susţine marile proiecte desfăşurate pe raza sectorului 2 care transformă Capitala într-una modernă şi atractivă nu numai pentru locuitorii săi, cât şi pentru vizitatorii străini. Pe lângă acesta, domnia sa consideră că numai prin investiţii se poate atrage şi menţine forţa de muncă în perioadă de criză, se reduce numărul de persoane care pot intra în risc social şi ar fi nevoite să apeleze la ajutoare sociale.

De asemenea, prin derularea proiectelor scade numărul firmelor care pot intra în faliment şi se încasează astfel taxe şi impozite la buget, de la firmele de construcţii, permiţând înfiinţarea şi suplimentarea de noi locuri de muncă.

Reprezentanţii companiei spaniole au menţionat faptul că au mari speranţe în investiţiile din Bucureşti, datorită faptului că în Spania situaţia economică şi socială este destul de tensionată. Băncile spaniole au înăsprit foarte mult condiţiile de acordare a creditelor, măsură ce impietează mult asupra economiei spaniole în general şi a companiilor private din această ţară, printre care se numără şi Hercesa. 

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!