Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Poligon de instruire pentru salvatorii voluntari

Joi, 24 decembrie 2015 17:32

Domnul Primar Neculai Onțanui a vizitat azi noul poligon de instruire şi perfecţionare al membrilor Diviziei Civice Voluntare unde instructorii şi salvatorii se vor putea antrena la standarde înalte pentru a răspunde profesionist la orice provocare creată de apariţia unor situaţii de urgenţă.

Poligonul a fost proiectat pentru simularea condiţiilor de executare a tehnicilor de intervenţie pentru salvarea de vieţi omeneşti din medii ostile. Zona de antrenament este dedicată atât începătorilor, care pătrund pentru prima dată în tainele nobilei meserii de salvatori, cât şi a profesioniştilor care doresc să-şi continue antrenamentele de specialitate pentru a fi apţi să intervină în orice moment pentru salvarea de vieţi omeneşti.
Prin exerciţiile executate în acest poligon se dorește perfecţionarea cunoştinţelor şi deprinderilor de specialitate ale voluntarilor fiind amenajate, în acest sens, spaţii care permit simularea unei game variate de situaţii de urgenţă şi implicit exersarea tehnicilor şi metodelor de intervenţie şi salvarea a victimelor.
Poligonul este dotat cu o serie de aparate şi dispozitive multifuncţionale destinate instruirii şi pregătirii de specialitate a salvatorilor pentru intervenţia în situaţii de urgenţă, inclusiv prin simularea intervenţiei de salvare a oamenilor captivi într-o clădire incendiată sau afectată de distrugerile provocate de un cutremur ori explozie. Sub directa îndrumare a instructorilor, voluntarii se vor antrena la o serie de scări aşezate vertical pe un zid unde vor face exerciţii complexe. Un alt rând de scări metalice aşezate de această dată orizontal au scopul de-a obişnui salvatorul să intervină operativ pentru salvarea şi evacuarea răniţilor din spaţiile înguste rezultate în urma unor accidente grave.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!