Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Primăria Sectorului 2, preocupată de reducerea riscurilor în cazul unui seism

Joi, 18 ianuarie 2018 12:03

În calitate de președinte al Comitetul Local pentru Situații de Urgență a Sectorului 2, domnul primar Toader Mugur Mihai a solicitat structurilor specializate din cadrul Primăriei Sectorului 2 multiplicarea măsurilor ce trebuie luate, anul acesta, pe linia protejării populației în caz de cutremur.


Cu ocazia primei întâlniri, din acest an, a membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Sectorului 2 din care fac parte reprezentații regiilor din București, agenții economici și cei ai instituțiilor publice, au fost stabilite principalele direcții de intervenție în anul 2018. Astfel, domnul primar Toader Mugur Mihai a cerut actualizarea planurilor de intervenție în caz de seism major, realizate de structurile specializate la nivelul sectorului 2, știut fiind faptul că Bucureștiul este situat într-o zonă vulnerabilă, cu risc ridicat de producere a cutremurelor.
De asemenea, domnia sa a menționat că este necesară reglementarea, cât mai rapidă, a statutului juridic al adăposturilor ALA aflate în componența blocurilor de locuințe, care trebuie readuse la stadiul inițial, pentru a deservi populația în caz de necesitate. În urma inventarierii de către Primăria Sectorului 2 a celor 335 de adăposturi din sectorul 2 s-a constatat necesitatea investirii de fonduri pentru repararea și reamenajarea lor într-un termen cât mai scurt.
În context, domnul primar Toader Mugur Mihai a recomandat membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență din Sectorul 2 continuarea cursurilor gratuite, pe linia situațiilor de urgență, oferite elevilor, cadrelor didactice, agenților economici și instituțiilor publice, pentru instruirea populației vizând procedurile ce trebuie urmate în caz de seism.