Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Primăria Sectorului 2 promovează performanţa serviciilor publice pentru cetăţeni

Joi, 8 martie 2018 11:35

Primăria Sectorului 2 doreşte creşterea calităţii serviciilor publice prin consolidarea în mod performant şi eficient a capacităţii administraţiei publice, urmând ca ea să devină un exemplu de bună practică pentru toate administraţiile locale din ţară.


Pentru realizarea dezideratului, Primăria Sectorului 2 a aderat la un proiect implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative.
Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană, din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.
O primă întâlnire între domnul primar Toader Mugur Mihai şi experţii MDRAP a avut loc joi, 8 martie 2018, la Primăria Sectorului 2, ocazie cu care au fost analizate posibilităţile de îmbunătăţire a metodologiei de elaborare a standardelor de calitate şi de cost pentru două domenii de servicii publice: ordine şi siguranţă publică, respectiv evidenţa persoanelor.
În baza colaborării, se doreşte asigurarea unei viziuni şi a unui set unitar de instrumente pentru consolidarea capacităţii administraţiei publice de a furniza, în mod performant şi eficient, servicii publice de calitate pentru cetăţeni şi mediul de afaceri.
Se urmăreşte ca această abordare să constituie fundaţia pentru viitorul administraţiei publice, care trebuie să-şi dezvolte rolurile de promotor de politici publice integrate şi de prestator performant de servicii publice, astfel încât să asigure beneficiarilor săi (cetăţeni şi agenţi economici) un grad crescut de satisfacţie în raport cu serviciile furnizate.
Reprezentanţii MDRAP au salutat deschiderea Primăriei Sectorului 2 faţă de această iniţiativă şi sprijinul pe care direcţiile şi instituţiile acesteia s-au angajat să-l ofere în colectarea de date necesare elaborării viitoarelor standarde de calitate.
Cu această ocazie, domnul primar Toader Mugur Mihai şi-a exprimat speranţa că indicatorii ce vor sta la baza acestor standarde vor fi transpuşi într-un cadru legislativ cât mai coerent, astfel încât să sprijine, concret şi real, autorităţile locale.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!