Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Primii credincioşi ai sectorului 2 s-au închinat, la Biserica Icoanei, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului

Luni, 26 februarie 2018 12:57

În ciuda frigului pătrunzător, zeci de enoriaşi au venit la Biserica Icoanei, vineri, 23 februarie 2018, să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, numită “Grabnic Ascultătoare”, adusă de la mănăstirea Lainici, judeţul Gorj, pentru a participa la manifestările religioase dedicate Duminicii Ortodoxiei.


De asemenea, credincioşii s-au închinat şi la părticele din moaștele sfinților Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Irodion de la Lainici, Sebastian, precum și ale sfinților Protasie, Chervasie, Celsie și Nazarie, care au fost aşezate lângă icoană.
Evenimentul de astăzi, se înscrie în cadrul manifestării religios – culturale intitulată "Duminica Ortodoxiei" şi este organizat de Centrul Cultural “Mihai Eminescu” împreună cu Primăria Sectorului 2, Protoieria Sector II Capitală și Parohia Icoanei. Biserica Icoanei va găzdui cea de-a XI-a ediţie a Duminicii Ortodoxiei, care se va desfăşura la Biserica Icoanei, în perioada 19 - 26 februarie 2018, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Programul manifestărilor mai cuprinde:
• Sâmbătă, 24 februarie, la ora 16.00 -17.30, la Biserica Icoanei, va fi oficiată slujba Vecerniei, iar de la ora 17.30 - 18.30 va avea loc procesiunea “Lumina Ortodoxiei”, în jurul Parcului Icoanei din apropiere.  Î
n timpul procesiunii, peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi vor purta lumânări aprinse şi vor cânta cântece bisericeşti.
Un detaşament din cadrul Poliţiei Locale Sector 2, în uniforme de gală, va purta torţe aprinse.
• Duminică, 25 februarie, între orele 09.00 – 11.00, pe o scenă montată în curtea Bisericii Icoanei, va fi oficiată Sfânta Liturghie de Preafericitul Părinte Daniel sau de un arhiereu, delegat al Preafericirii Sale.
De la ora 12.00 – 13-00, va avea loc procesiunea “Icoana - fereastră spre Dumnezeu”, în jurul parcului Grădina Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoţi şi mii de credincioşi, purtând în mâini icoane.
Procesiunea se va încheia cu sfinţirea icoanelor purtate de credincioşi și cu un scurt concert coral religios.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!