Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Procesiunea “Lumina Ortodoxiei”

Luni, 26 februarie 2018 12:59

Peste o sută de preoți, sute de credincioși de la parohiile sectorului 2, alături de care s-au aflat membrii Consiliului Local Sector 2, au participat, în cursul serii de sâmbătă, 24 februarie 2018, la procesiunea “Lumina Ortodoxiei” ce s-a desfășurat de la Biserica Icoanei și în jurul Parcului Icoanei.


Pe tot traseul, cei prezenți au purtat lumânări, au cântat imnuri bisericești și au fost însoțiți de polițiști locali în uniforme de gală și cu torțe aprinse.
În cuvântul său rostit cu această ocazie, Preasfințitul Episcop - Vicar Patriarhal Ieronim Sinaitul, a subliniat însemnătatea evenimentului aflat la cea de-a XI-a ediție și care se bucură, an de an, de o largă participare din partea bucureștenilor.
Procesiunea a făcut parte din cadrul proiectului “DUMINICA ORTODOXIEI”, organizat de Centrul Cultural Mihai Eminescu împreună cu Primăria Sectorului 2, Politia Locala sector 2, Administratia Domeniului Public Sector 2, Protoieria Sector II Capitală și Parohia Icoanei, având binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!