Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Ritual venezuelean, prezentat în imagini la Primăria Sectorului 2

Luni, 10 decembrie 2012 19:14

Un vechi ritual venezuelean a fost prezentat, în imagini fotografice şi video, la vernisajul expoziţiei găzduită luni, 10 decembrie, la Primăria Sectorului 2, eveniment iniţiat de Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela în România.

Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului Neculai Onţanu, a doamnei Zulay Prieto, Însărcinat cu Afaceri a.i al Ambasadei Republicii Bolivariene Venezuela în România şi a numeroşi oameni de cultură şi reprezentanţi ai ambasadelor acreditaţi în Capitală.
Fotografiile surprind cele mai inedite momente din tradiţia de peste 400 de ani, sărbătorită în 11 ţări, intitulată „Diablos Danzantes de Corpus Chirsti” care aspiră să fie inclusă în patrimoniul mondial.  
Ritualurile Corpus Christi sunt  evenimente-cadru în religia catolică pentru a sărbători Taina Euharistiei. Încă din secolul al XIII-lea, Biserica Catolică a declarat a noua zi de joi după Joia Sfântă, ca fiind ziua în care se sărbătoreşte Sfântul Sacrament al Altarului. Sărbătoarea Corpus Christi  ajunge în Venezuela odată cu spaniolii şi evoluează de la o viziune cosmică şi optică a popoarelor aborigene, africane şi europene către noi forme şi manifestări pline de intensitate religioasă.
În cadrul acestor manifestări participă creştini care spun jurăminte închinate Sfântului Sacrament al Altarului, numite “Promisiuni”, pentru dorinţele cerute, prin puterea binelui în faţa răului.
În perioada 5 – 7 decembrie 2012 are loc, în Franţa, la Paris,  Reuniunea Comitetului Internaţional pentru Protejarea Patrimoniului Cultural Imaterial al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), în cadrul căreia se va decide includerea în Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii a manifestărilor naţionale, de tip popularo-religiosDiablos Danzantes de Corpus Christi de Venezuela”.  
Considerând că acest eveniment reprezintă un mare succes al politicii Guvernului Bolivarian de promovare la nivel mondial a patrimoniului cultural al ţării noastre, Ambasada Republicii Bolivariene Venezuela doreşte să fie cunoscut şi în România.
Primăria Sectorului 2 şi-a deschis porţile pentru a face cunoscut locuitorilor săi o parte din tradiţiile şi obiceiurile cu totul speciale ale altor popoare, mai ales în prejma Sărbătorilor de iarnă.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!