Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Sărbătoarea Crăciunului, alături de actori îndrăgiţi

Luni, 19 decembrie 2011 13:35

Actori îndrăgiţi ai scenei româneşti s-au întâlnit luni, 19 decembrie, la Clubul „Calderon” al Primăriei Sectorului 2 pentru a petrece câteva ore plăcute în compania colindelor, a poeziei şi gândurilor bune, trăite în preajma marii sărbători a Naşterii Domnului.

Programul a mai cuprins şi  un recital de poezii de iarnă şi colinde în interpretarea actorilor îndrăgiţi: maestrul Ion Lucian, Valeria Gagealov, Adela Marculescu, Paula Sorescu Lucian, Doina Ghiţescu, Petru Solonaru.
Credem că cea mai frumoasă şi mai iubită de cei mici şi mari, săraci sau bogaţi este Sărbătoarea Crăciunului. Veche de peste două milenii, răspândită pe tot globul, cea mai importantă sărbătoare a creştinilor este aşteptată cu emoţie şi bucurie. Crăciunul este asociat cu feeria iernii, cu puritatea zăpezii şi este o sărbătoare emoţionant mai ales pentru copii care aşteaptă sosirea lui Moş Crăciun.
Semnificaţia religioasă a Crăciunului este Naşterea Mântuitorului Isus Hristos, fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori. Această sărbătoare semnifică naşterea, creaţia şi veşnicia Universului.
Fiecare om, copil sau bătrân, işi aminteşte cu plăcere Sărbătorile de Crăciun şi momentele speciale pe care le-a trăit. Ei ştiu că Moşul este iertător şi le aduce daruri mai ales dacă spun o poezie sau cântă o colindă.
Pe lângă sosirea lui Moş Crăciun o altă bucurie este Bradul de Crăciun, acest pom venerat, care rămâne verde tot anul, ne aduce în case mirosul pădurii, este simbolul purităţii şi veşniciei. Întreaga familie participă cu veselie la ritualul împodobirii bradului cu globuri multicolore, beteală, dulciuri şi beculeţe colorate.În feerica seară de Crăciun sunt emoţionante colindele care vestesc naşterea lui Isus cel trimis de Dumnezeu să mântuiască oamenii.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!