Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Şedinţă de analiză a stadiului Programului de reabilitare termică din sectorul 2

Vineri, 22 ianuarie 2010 10:21

Stadiul lucrărilor de reabilitare termică a celor blocurile din sectorul 2 a fost tema şedinţei de analiză săptămânală de vineri, 11 decembrie a.c. prezidată de primarul Neculai Onţanu şi la care au participat reprezentanţii firmelor de construcţii implicate, precum şi proiectanţii şi diriginţii de şantier.

Stadiul lucrărilor de reabilitare termică a celor blocurile din sectorul 2 a fost tema şedinţei de analiză săptămânală de vineri, 11 decembrie a.c. prezidată de primarul Neculai Onţanu şi la care au participat reprezentanţii firmelor de construcţii implicate, precum şi proiectanţii şi diriginţii de şantier.
Edilul sectorului 2 a subliniat şi a insistat, din nou, că toate lucrările trebuie să fie realizate în cele mai bune condiţii şi de cea mai bună calitate, să respecte standardele în domeniu şi prevederile stabilite prin intermediul proiectelor tehnice.
Deoarece se apropie Crăciunul şi Revelionul, primarul Neculai Onţanu le-a solicitat constructorilor implicaţi în reabilitarea termică a blocurilor, să urmărească cu stricteţe modul în care se face curăţenie în prejma blocurilor pentru a da posibilitate locatarilor să-şi întâmpine musafirii şi să petreacă sărbătorile într-un spaţiu cât mai curat şi civilizat, potrivit unui asemenea moment special.
Primarul Neculai Onţanu a atras atenţia asupra închiderii, protejării şi a conservării lucrărilor pe perioada timpului friguros şi a să nu se execute procese umede.
Cu această ocazie s-a evidenţiat faptul că lucrările la majoritate blocurilor sunt în ultimele etape în care se desfăşoară detaliile de execuţie premergătoare recepţiei finale, astfel încât bucureştenii care locuiesc în ele să beneficieze de avantajele net superioare pe care le oferă programul de reabilitare termică.
De asemenea, s-a prezentat şi analizat inclusiv stadiul plăţilor realizate de Primăria Sectorului 2 pentru lucrările executate până în prezent de către firmele de construcţii la toate blocurilor, astfel încât operaţiunile să se deruleze fără probleme financiare.

Au fost analizate de către specialişti stadiul lucrărilor la imobilele aflate în curs de reabilitare termică, pentru a se stabili cu exactitate etapele parcurse, cele care au mai rămas până la finalizare şi care sunt în conformitate cu graficele de execuţie stabilite la începutul programului de reabilitare.
Stadiul actual al Programului Naţional pentru Creşterea Performanţei Energetice a blocurilor de locuinţe pe raza sectorului 2, pentru acest an,  este următorul:

  1. sunt în execuţie 117 blocuri pentru a fi reabilitate termic în cadrul programului pe anul 2009, cu termene de finalizare a lucrărilor până la sfârşitul primului trimestru al anului 2010. Dintre aceste 117 blocuri, 22 de blocuri cu 1577 de apartamente sunt deja finalizate;
  2. sunt în stadii avansate de finalizare a lucrărilor 98 de blocuri cu 6610 apartamente,
  3. din cele 98 de blocuri cu lucrări avansate de reabilitare termică, lucrările la 40 de blocuri vor fi gata până la sfârşitul acestui an.

În concluzie, până la sfârşitul anului 2009, vor fi reabilitate termic 62 de blocuri, iar la celelalte 55 de blocuri lucrările vor fi finalizate conform graficelor, în prima parte a anului 2010.
O nouă şedinţă de evaluare a stadiului în care se află lucrărilor la blocurile aflate în reabilitare termică din sectorul 2 va avea loc săptămâna viitoare.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!