Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Siguranţa oamenilor – o prioritate în sectorul 2

Vineri, 4 decembrie 2015 20:20

Alte 534 de camere de monitorizare video pentru siguranţa cetăţenilor în sectorul 2. În contextul actual când pot apărea accidente grave, ameninţări, posibile acte de terorism de care nu este scutită nici România, a crescut în primul rând nevoia de prevenire.

De aceea grija pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii este una dintre prioritățile Primăriei Sectorului 2.
Domnul Primar Neculai Onțanu a întărit sistemele de pază şi protecţie în şcoli, unde sunt mai multe sisteme, inclusiv echipamente informatice de securitate. Primăria Sectorului 2 va avea până la finele acestui an un număr de 748 camere de supraveghere video care vor acoperi în întregime sectorul 2. Pentru monitorizarea traficului rutier şi pentru prevenirea infracţiunilor la adresa persoanei, la care să se poată interveni în timp real, se montează în prezent alte 534 de camere video, în zece zone ale sectorului, precum şi în cartierul Plumbuita.
La finalizarea acestor două proiecte, în sectorul 2 vor fi dispuse un număr total de 748 de camere video.
Pe lângă cele 534 camere de monitorizare video şi dispeceratele aferente ce sunt în stadii avansate de instalare, lucrări ce vor fi finalizate la sfârşitul lunii decembrie a.c., în sectorul 2 funcţionează deja patru sisteme de monitorizare:
- Sistemul 1 - cartierul Creangă - 48 de camere de supraveghere,
- Sistemul 2 – cartierul Baicului – 48 de camere de supraveghere,
- Sistemul 3 - Zona de protecție a locuitorilor din jurul Arenei Naţionale – 29 de camere de supraveghere,
- Sistemul 4 – marile bulevarde şi principalele intersecţii rutiere ale sectorului 2 – 90 de camere de supraveghere
Domnul Primar Neculai Onțanu a verificat astăzi, vineri, 4 decembrie, stadiul de amplasare a celor 534 de camere de monitorizare video din cele două proiecte aflate în derulare, respectiv:
· „Sistem complex de supraveghere video pentru creșterea siguranței sociale și prevenirea criminalității în zece zone ale sectorului 2,
· „Sistem de monitorizare video pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona Plumbuita - Steaua Roșie - Petricani”.
Primul proiect vizează zece zone din perimetrul sectorului 2, completând sistemele de monitorizare deja existente. Este realizat din fonduri locale și va cuprinde 480 de camere video.
Lucrările urmează să fie finalizate la sfârşitul lunii decembrie a.c.
Principalele componente ale sistemului sunt:
- 480 de camere video ,
- 20 de servere,
- 15 echipamente de stocare,
- 45 PC- uri,
- 70 de monitoare grupate în 20 de panouri de vizualizare,
- 142 de km de cabluri de comunicaţie.
Cel de-al doilea proiect în lucru se amplasează în zona Plumbuita - Steaua Roșie – Petricani, finanţat prin proiecte realizate de Primăria Sectorului 2 şi acceptate la plată din fonduri europene.
Sistemul cuprinde 54 de camere de monitorizare video şi face parte dintr-un proiect integrat de dezvoltare prin care au fost reabilitate şi modernizate şi 15 străzi din cartier care vor fi gata până la finele lunii decembrie a.c.
Prin sistemul montat în cartierul Steaua Roşie Plumbuita se va monitoriza întreaga zonă, pentru a oferi siguranţa locuitorilor din acest cartier şi pentru a se putea interveni de îndată în cazul unor incidente sau a unor posibile infracţiuni.
Principalele componente ale sistemului sunt:
- 54 de camere video ,
- 6 de servere,
- 2 echipamente de stocare,
- 3 PC- uri,
- 12 de monitoare grupate în 2 de panouri de vizualizare,
- 50 de km de cabluri de fibră optică în lungime de 50 km.
Întreaga aparatură utilizată în realizarea sistemelor video de supraveghere din Sectorul 2 fac parte din tehnologie de ultimă generaţie, iar dispeceratele - “inima calculatoarelor” captează nonstop imagini, memorează şi prelucrează date, ajută la regăsirea datelor, face asociere de date, dispune de un sistem de metadate.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!