Acasa | Contact | Newsletter

 
Vezi Arhiva
Vernisaj „Legendele cromei”

Miercuri, 10 decembrie 2014 09:52

Centrul Socio-Cultural „Jean- Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2 a gazduit marți, 9 decembrie, vernisajul expoziţiei de artă decorativă, cu titlul „Legendele cromei”, a artistului plastic Florin Ioan Stoenescu. Cu acest prilej, referiri la lucrările expuse au făcut criticul de artă Mihai Plămădeală și poetul Petre Solonaru.

Florin Ioan Stoenescu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.  Este absolvent al Liceului de Artă „Nicolae Tonitza” și al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”- Facultatea de Arte Plastice. În perioada 1978 – 1998 a fost profesor de arte vizuale în Botoșani, Ilfov și București, când participă la expoziții anuale județene alături de elevii săi. Între anii 2008-2010 a terminat cursurile de ghizi mănăstireşti şi de conservatori  muzee organizat de Patriarhia Română, preocupat fiind de salvarea patrimoniului  bisericesc artistic romanesc.
În perioada 2009 – 2012 urmează cursurile Universității de Vest Timișoara – Facultatea de Arte și Design, Secția Restaurare, fiind lincențiat în restaurare lemn policrom. În prezent este masterand la UNARTE București – Secția FADD – Artă murală, cu tema „Spațiul Sacru – Intersecție în arta urbanului”.
Lucrează în stil academic în lucrări de desen, iar paleta cromatică îl afişează printre fovişti şi impresionişti. A participat şi participă la expoziţii de grup la Braşov, Timişoara şi Bucureşti: Căminul Artei, Hotelul Pullman, Palatul Parlamentului – Sala Brâncuşi. A organizat expoziţii personale de desen, sculptură mică și pictură pe teme diverse, de la natură, corporalitate până teme filosofice la: Braşov – Sala Europe și în Bucureşti la Biblioteca Metropolitană și Centrul Socio- Cultural „Jean-Louis Calderon”. Are lucrări de pictură şi desen în diferite colecţii particulare din România, Israel, S.U.A., Franța şi Elveţia. Colaborează la TV-H2.O pentru realizarea emisiunilor de arte vizuale. „Artistul caută şi reuşeşte să afle rezolvările plastice ale problemelor metafizice pe care doreşte să le împartă cu privitorul înainte de a transpune pe pânză prima tuşă”, Mihai Plămădeală - critic, istoric şi teoretician de artă.

  Stiri de ultima oraVa multumim ca sunteti alaturi de noi!