• Str. Chiristigiilor nr. 11-13
  • 021.209.60.00, 031.403.99.61, 0372.10.61.00
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • TelVerde 0800.500.772

ȘTIRI

Recunoştinţă veteranilor de război

Două veterane de război din sectorul 2, cu vârsta de 92 şi respectiv 99 de ani, au fost sărbătorite vineri, 8 martie 2019, de Ziua Femeii, de către domnul primar Toader Mugur Mihai şi domnul viceprimar Dan Cristian Popescu. Aceştia le-au vizitat la domiciliu în semn de apreciere pentru curajul de care au dovadă pe câmpul de luptă.

Cele două venerabile doamne sunt: Sofia Tihonov, născută în anul 1927 şi Georgeta Elena Amarescu, născută în anul 1920, care şi-au apărat ţara, participând la cel de-al Doilea Război Mondial.

Pe timpul războiului, ambele doamne au activat în spitale de campanie pentru îngrijirea răniţilor, cărora le-au alinat suferinţele şi au fost alături de ei în acele momente grele. În anii războiului au citit în ochii militarilor răniţi,  de care au avut grijă, multă durere şi tristeţe, resemnare sau speranţă, dar mereu au fost alături de ei insuflându-le curaj şi îngrijindu-i cu multă atenţie şi pricepere. Fără teamă au înfruntat moartea şi au depăşit oboseala unei zile nu de opt ore, ci a unei zile care se întindea până noaptea târziu când alţi militari răniţi continuau să vină.  Pentru veteranele noastre a fi curajos presupune atât teamă, cât şi energia de a învinge.

 Doamna Georgeta Elena Amarescu provine dintr-o familie de eroi, moştenind curajul mamei, care a participat, la rândul său, în Primul Război Mondial în rândul asistentelor medicale conduse de Regina Maria.

 În semn de apreciere pentru eroismul doamnelor care au fost pe front, dar şi pentru viaţa pe care au trăit-o cu demnitate, conducerea Primăriei Sectorului 2 doreşte să-şi exprime încă odată aprecierea pentru rolul important pe care îl au veteranii.


© 2020 Primăria Sectorului 2 București.