• Str. Chiristigiilor nr. 11-13
  • 021.209.60.00, 031.403.99.61, 0372.10.61.00
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • TelVerde 0800.500.772

ȘTIRI

Deschiderea anului de învăţământ în sectorul 2

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, însoțit de domnul Toader Mugur Mihai, primarul sectorului 2 şi domnul Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, au participat la festivitatea prilejuită de deschiderea noului an de învățământ la Școala Gimnazială “Ferdinand I”.

Cu această ocazie, domnul primar Toader a menţionat faptul că a demarat în sectorul 2 cel mai îndrăzneț program de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ, pentru asigurarea celor mai bune condiţii de desfășurare a procesului educațional. Prin acest program se vizează inclusiv siguranța elevilor și, de aceea, în procesul de refacere a infrastructurii școlare se are în atenție securitatea în exploatare, montarea de sisteme electronice de avertizare în situații de urgenţă, asigurarea unui climat optim, acces și deplasare în condiții sigure, prin lucrări de ignifugare, degivrare, folosirea de materiale antiderapante ș.a.m.d.

De asemenea, un alt proiect important este programul ”Academia Copiilor Sector 2”, componenta educațională ce vizează îmbunătățirea performanțelor școlare prin intermediul educației formale și nonformale, creșterea gradului de promovabilitate, prevenirea și combaterea abandonului școlar, dezvoltarea armonioasă prin sport, orientarea în carieră și dezvoltarea personală.

Acordarea burselor școlare rămâne, de asemenea, în atenţia Primăriei Sectorului 2. Bursele reprezintă recunoașterea și stimularea performanței elevilor, dar și modalitatea de combatere a abandonului școlar, în cazul celor sociale.    

Primăria Sectorului 2 are cel mai mare volum de burse acordat, cu o medie lunară a finanțărilor efectuate pentru plata acestora de 3.700.000 lei și un număr de aproximativ 18.000 de burse acordate în semestrul II al anului trecut, a încheiat domnul primar Toader Mugur Mihai.


© 2020 Primăria Sectorului 2 București.