ȘTIRI

Contractul cadru de prestare a serviciului de salubrizare a localităților pentru utilizatorii casnici și asociații de proprietari

 

Prin HCL S2 nr. 305/2021 a fost aprobat Contractul cadru de prestare a serviciului de salubrizare a localităților pentru utilizatorii casnici și asociații de proprietari

Vă reamintim că aveți obligația încheierii acestui contract cu operatorul de salubrizare, conform prevederilor legale.

 

Ataşamente:
Download-ează fișierul (H305-2021.pdf)H305-2021.pdf

Taxe & Impozite & Amenzi achitate rapid. Fără cozi. Fără ghișee. Cu doar câteva atingeri de ecran.

Începând cu luna Septembrie, Primăria Sectorului 2 are un parteneriat cu SelfPay - cea mai mare rețea din România de terminale de tip self-service pentru efectuarea de plăți electronice. 5.700 la nivel național.


Program de instruire adresat reprezentanților asociațiilor de proprietari de pe raza Sectorului 2

Primăria Sectorului 2 în colaborare cu Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat intenționează să deruleze un program de instruire adresat reprezentanților asociațiilor de proprietari (președinți/membrii comitetului) de pe raza Sectorului 2.

Schimbarea programului de închidere a parcurile, locurile de joacă și de recreere din Sectorul 2

 În urma multor cerințe, dorințe și sesizări exprimate de locuitorii Sectorului 2, am realizat o analiză împreună cu Poliția Locală și ADP pentru a flexibiliza programul de închidere a parcurilor și locurilor de joacă, astfel încât să păstram măsurile de asigurare a ordinii și liniștii publice. La ultima ședință a Consiliului Local a fost votat un proiect de hotărâre, ce prevede modificarea programului de funcționare a parcurilor și locurilor de joaca si recreere din Sectorul 2. Noul program de funcționare este valabil pe tot parcursul anului, inclusiv în weekend-uri și de sărbătorile legale.


Hățișul birocratic dispare. Simplu. Cu o semnătură electronică.

De acum, antreprenorii sau reprezentanții firmelor, posesori ai unui certificat calificat pentru semnătura electronică, își pot face și mai rapid cont pe platforma online a Direcției Venituri Buget Local Sector 2. Mulți dintre dumneavoastră folosiți deja semnătura electronică în relație cu ANAF, cu alte instituții ale statului sau cu societăți comerciale. De acum, o puteți folosi și pentru accesarea portalului D.V.B.L pentru a vă eficientiza procesele. Fie că aveți nevoie de acte administrative fiscale, de certificate fiscale, plăți online, orice puteți rezolva electronic. Fără drumuri. Fără cozi. Fără dosare. Fără ștampilă.


Până la 31 decembrie 2021 este obligatorie montarea repartitoarelor

Astfel, potrivit art. VI din Legea nr. 196/2021,” În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor, este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.”

În acest sens vă supunem atenției adresa ANRE nr. 90323 din 13.08.2021 transmisă Primăriei Sectorului 2.


O nouă funcționalitate din zona plăților digitale. Cu un simplu sms la 7530, achitați taxa pentru emiterea certificatului de urbanism

După plata prin sms a taxei pentru emiterea cărții de identitate, Direcția Venituri Buget Local Sector 2 introduce o nouă funcționalitate din zona plăților digitale – plata prin sms a taxei pentru emiterea certificatului de urbanism. Noile tehnologii ne oferă o serie de oportunități de a ne rezolva problemele rapid și eficient. Acum, în câteva secunde, cu un simplu sms la numărul 7530, puteți achita taxa pentru emiterea certificatului de urbanism.


© 2021 Primăria Sectorului 2 București.