Tipărire

A început turneul final al Campionatului European de Baschet 3×3

Cele mai bune 24 de echipe din Europa (12 la feminin și 12 la masculin), înscrise la FIBA 3×3 Europe Cup – turneul final al Campionatului European de Baschet 3×3, au început meciurile în cursul zilei de vineri, 14 septembrie în sectorul 2, la Circul Metropolitan.

Cu această ocazie a avut loc o premieră și pentru sportul românesc: echipele au fost prezentate în cadrul unor proiecții 3D, la fel ca în NBA, liga profesionistă nord-americană.

În cadrul evenimentului, domnul viceprimar Dan Cristian Popescu i-a oferit Diploma de Excelență elevului Radu Petrescu de la Colegiul Național “ Spiru Haret” pentru obținerea Locului I în clasamentul mondial FIBA 3x3, categoria juniori sub 18 ani.

Meciurile din grupe se desfăşoară în zilele de vineri, 14 septembrie şi sâmbătă 15 septembrie cu începere de la ora 16.00, iar ziua de duminică, 16 decembrie este rezervată meciurilor eliminatorii care se vor disputa începând cu ora 12.50.

Pe lângă meciurile de baschet disputate, spectatorii au asistat la spectacole oferite de artiștii Circului Metropolitan, de majoretele de la Dracula’s Girls, precum și de celebra trupă italiană de freestyle DaMove Crew care au evoluat în pauzele dintre reprize.

Pe holurile din clădirea Circului, iubitorii baschetului au la dispoziţie o zonă de jocuri pe calculator și console, street food, concursuri cu premii și magazinul fanilor care își așteaptă vizitatorii de toate vârstele pe parcursul celor trei zile de eveniment.

Campionatul European de Baschet 3×3 este organizat de Sport Arena Streetball, Asociaţia Clubul Sportiv Sport Promotion și Federația Română de Baschet cu sprijinul Primăriei Sectorului 2, Ministerului Tineretului și Sportului şi Primăriei Municipiului București.

Vă așteptăm cu drag la meciurile de baschet care se dispută în aceste zile în sectorul 2!

Intrarea este liberă pentru toți.