Tipărire

Elevii Şcolii 31 au participat la o simulare de cutremur

Elevii, cadrele didactice şi personalul auxiliar de la Şcoala Gimnazială numărul 31 din cartierul Tei au fost evacuaţi vineri, 5 aprilie 2019, în cadrul unui exerciţiu de simulare a unui cutremur.

Primăria Sectorului 2 a reluat, din această săptămână, exerciţiile pentru instruirea elevilor şi cadrelor didactice, cu măsurile ce se impun în caz de cutremur, precum şi cu acordarea primului ajutor victimelor.

Potrivit scenariului, gândit de Primăria Sectorului 2  în cadrul exerciţiului s-au simulat condiţiile de producere a unui seism cu intensitatea de 6,5 grade urmat de două replici, soldat cu rănirea unui elev şi cu importante pagube materiale.

Elevii, cadrele didactice şi personalul auxiliar au respectat indicaţiile primite de la reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă specifice seismului, s-au adăpostit sub bănci şi catedre şi au părăsit în siguranţă clădirea.

La simulare au participat şi membrii Diviziei Civice Voluntare care s-au implicat în această campanie de instruire a populaţiei în caz de cutremur.