Tipărire

Prevenția în unitățile de învățământ este prioritară pentru Primăria Sectorului 2

Odată cu reînceperea școlilor, Primăria Sectorului 2 prin Direcția Generală de Administrare a Patrimoniului Imobiliar Sector 2, a finalizat procesul de implementare a tuturor măsurilor de prevenție și de asigurare a distanțării sociale în toate unitățile de învățământ aflate în administrarea sa.

Au fost realizate operațiuni de dezinfecție pentru asigurarea protecției tuturor copiilor din anii terminali care, începând de mâine, 2 iunie, se vor prezenta la cursurile de pregătire pentru examenele naționale.

Toți elevii vor avea trasee distincte, vor trece printr-un triaj epidemiologic bazat pe termoscanare și vor sta în pupitre individuale, păstrând distanța de siguranță de minimum 2 metri între ei. La toate intrările școlilor, cât și în clase, au fost amplasate covorașe dezinfectante și dispensere cu substanțe biocide avizate de Ministerul Sănătății.

Menționăm că purtarea măștii de protecție în incinta instituțiilor de învățământ este obligatorie, iar elevii vor primi, gratuit, la intrare, măști avizate de Ministerul Sănătății.

Pregătirea pentru examene se va desfășura în două ture, pe baza unui program comunicat elevilor și, între acestea, în fiecare unitate se vor desfășura activități de dezinfecție și igienizare.

Primăria Sectorului 2 îi asigură pe elevi și pe părinți că regulile de prevenție vor fi respectate și că a depus toate eforturile pentru a crea un mediu cât mai sigur în care să se desfășoare atât pregătirea, cât și examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Primăria Sectorului 2 le urează „La mulți ani!” tuturor copiilor, iar celor ce se află în ani terminali, le transmite mult succes la examenele viitoare.