Tipărire

Premiul Român pentru Excelenţă "J.M. Juran"

În anul 2008 Primăria Sectorului 2 a participat la Competiţia Naţională Premiul Român pentru Calitate “J. M. Juran”- ediţia a VIII-a, în cadrul căreia a obţinut următoarele distincţii:
- Premiul Român pentru Calitate – la categoria "Administraţie publică locală" 
- Diplomă Leadership şi constanţa obiectivelor – la categoria "Administraţie publică locală"

Ca o recunoaştere a profesionalismului de care dă dovadă în activitatea sa bazată pe conceptele promovate de savantul român Joseph Moses Juran, Primăria Sectorului 2 a obţinut două distincţii la cea de a IX-a ediţie a Competiţiei Naţionale Premiul Român pentru Excelenţă “J. M. Juran”- 2009, competiţie organizată de Fundaţia Premiul Român pentru Calitate “J. M. Juran”:
- Trofeul Român pentru Excelenţă "J.M. Juran" – la categoria "Administraţie publică locală"
- Premiul pentru conceptul "Responsabilitate socială” – la categoria "Administraţie publică locală"

Participarea la această competiţie naţională a reprezentat pentru Primăria Sectorului 2 un examen de maturitate a organizaţiei, din perspectiva celor 9 criterii ale Modelului de Excelenţă EFQM (European Foundation for Quality Management): Leadership, Politică şi Strategie, Managementul personalului, Parteneriate şi resurse, Procese, Satisfacţia beneficiarilor, Satisfacţia personalului, Implicarea în comunitate şi Rezultate cheie.

Aplicarea modelului de excelenţă EFQM  oferă Primăriei Sectorului 2, următoarele avantaje:

Totodată, Primăria Sectorului 2, prin participarea la competiţia naţională Premiul Român pentru Excelenţă “J. M. Juran” a obţinut următoarele avantaje:

Fundaţia Premiul Român pentru Calitate, care poartă numele ilustrului calitolog Joseph Moses Juran este o organizaţie întâlnită în toate ţările UE, având un rol deosebit de important în dezvoltarea economică şi mai ales în creşterea performanţelor manageriale ale organizaţiilor.

Fundaţia promovează Modelul de Excelenţă al EFQM (European Foundation for Quality Management), un cadru nonprescriptiv, bazat pe 9 criterii, utilizat pentru evaluarea progresului unei organizaţii pe drumul către excelenţă. În prezent Modelul de excelenţă al EFQM este cadrul organizaţional cel mai des utilizat în Europa şi a devenit baza pentru cele mai multe premii naţionale şi internaţionale.

Informaţii suplimentare despre Fundaţia Premiul Român pentru Calitate “J. M. Juran” puteţi găsi pe www.fundatia-juran.ro.