Situaţia contractelor pentru serviciile de salubrizare în sectorul 2
   Asociații de  proprietari   Persoane fizice - case   Pentru contractare servicii de  salubrizare contactaţi
  Total  2.579   Contracte: 2472   Total  24.711   Contracte: 19.059   tel. 021.9654  email contractare@supercom.ro  |  www.salubritate.ps2.ro

Luni, 31 iulie 2023, demarează programul Rabla Local în sectorul 2

Sectorul 2 al Municipiului București a semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare în valoare totală de 7,2 milioane de lei pentru casarea a 3.000 de mașini vechi.

Administrația Fondului pentru Mediu a postat pe site-ul propriu anunțul în atenția persoanelor fizice care doresc înscrierea în cadrul programului, pe care vă încurajăm să îl consultați pentru a vă înscrie ulterior pe platformă. Anunțul postat de AFM poate fi descărcat în format .pdf, sau poate fi consultat la adresa:

https://afm.ro/main/programe/casare_auto_uzate/2023/anunt_pf_rabla_local_25.07.2023.pdf

Preliminar înscrierii pe platformă, este necesar să vă creați mai întâi cont de utilizator (dacă nu aveți deja).

Pași de urmat pentru crearea contului pe site-ul AFM:

 1. Intrați pe site-ul AFM (afm.ro );
 2. În stânga sus se accesează “Programe de finațare”;
 3. Din pagina deschisă, se selectează caseta “Casarea autovehiculelor uzate”;
 4. Aici veți gasi mesajul roșu “În atenția persoanelor fizice care doresc înscrierea în cadrul programului Rabla local!”, fiind anunțul postat de AFM și menționat mai sus;
 5. În partea dreapta a mesajului roșu veți găsi o caseta verde “Creare conturi depunere dosare”;
 6. Accesați butonul albastru “Conectare” din noua pagină deschisă și alegeți opțiunea:

-  “Conectați-vă la contul existent” daca aveți deja cont pe site-ul AFM

        sau

-  “Creează cont” pentru a vă face propriu-zis contul;

 1. Completați mai întâi câmpul liber dedicat adresei de e-mail, asigurându-vă ca aveți adresa de e-mail si acces rapid la aceasta, pentru a accesa codul de verificare care va fi trimis. Ulterior completați și celelalte câmpuri existente cu informațiile solicitate.
 2. Accesați butonul “Creează cont”.

Astfel, vă creați contul de utilizator. Această etapă este preliminară completării formularului de înscriere în program și este obligatoriu a fi parcursă pentru a avea cont.

Sesiunea de înscriere se va deschide luni, 31.07.2023, la ora 10:00.

Începând cu această dată și oră, intrați în contul creat și urmați instrucțiunile din anunțul postat de AFM și menționat mai sus, astfel:

 1. conectați în cont;
 2. Selectați programul de finanțare pentru care doriți depunerea cererii: din lista care se derulează, selectați “Înscriere persoane fizice-Casarea autovehiculelor uzate”;
 3. Accesați căsuța verde “Selecteaza UAT”;
 4. Alegeți județul și Primăria Sectorului 2 și faceți click pe bifa albastră;
 5. Accesați casuța verde “Către înscriere persoană fizică”;
 6. Completați datele de identificare și seriile de șasiu ale autovehiculelor uzate;

Solicitarea finanțării se va face pentru toate autovehiculele uzate pe care le dețineți, într-o singură cerere. Pentru a adăuga un nou autovehicul, se va apăsa butonul „+”;

 1. Accesați butonul verde “Înscriere”.
 2. Veți primi o confirmare a completării acestui formular de înscriere.

După încheierea etapei de înscriere a solicitanților persoane fizice, Administrația Fondului pentru Mediu va transmite Primăriei Sectorului 2 lista solicitanţilor care solicită stimulentul pentru casare. Primăria Sectorului 2 va încheia contract de finanţare doar cu acei solicitanţi care sunt menţionaţi în lista ce va fi transmisă de către AFM și care întrunesc condițiile de eligibilitate.

Odată contractul semnat, în termen de max. 30 de zile, solicitantul de finanțare trebuie să prezinte adeverința de dezmembrare a autovehiculului, certificatul de radiere din circulație și dovada scoaterii din evidența fiscală (certificatul fiscal se poate obține online de pe platforma DVBL).

Primăria Sectorului 2 vine în sprijinul dumneavoastră și vă oferă asistență tehnică în vederea creării contului de utilizator și, începând cu data de 31.07.2023, a înscrierii efective pe platforma AFM, la sediul nostru din str. Chiristigiilor, nr. 11-13, la Relații cu publicul, între orele 8:30-14:30 sau la nr. de telefon 021.209.60.23/021.209.6000 int. 297.

Documentele necesare pot fi descărcate din lista anexata mai jos. 


© 2024 Primăria Sectorului 2 București.

Main Menu